Beskrivning

Tårtor av konditormästaren Jan Hedh

Vad får man om man vispar fyrahundra ägg, tjugofem kilo socker och sedan blandar i lite annat smått och gott? Jo, femtioåtta fantastiska tårtor enligt konditormästare Jan Hedhs klassiska recept.

Grundmassor, bottnar, sylter, krämer, mousser och tårtöverdrag - här finns recept på alla byggstenar som går att kombinera till ljuvliga tårtor. Jan Hedh ger oss inte bara recepten, utan delar som vanligt även med sig av sin enorma kunskap: Vad händer om man ökar sockermängden i anslaget? Hur fungerar gelatin? Vad gör en botten mindre smulig?

Steg för steg, mycket pedagogiskt, visar han hur du bakar våningstårtor till bröllop, klassiska svenska tårtor (som prinsesstårta, gräddtårta och sans rival), klassiska utländska tårtor (sacher, cheesecake och champagnekrämtårta med flera). Dessutom ett helt kapitel om tårtdekorationer: till bröllop och dop, rosor i karamell, duvor i kristyr och pikering.

Samtliga tårtor och många arbetsmoment är läckert fotograferade av Charlotte Gawell. Två konstnärer har skapat en bok som kan avnjutas som den är eller med en kopp gott kaffe!

Boken utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 i kategorin Söta bakverk med motiveringen: Med den sanne mästerkonditorns ofattbara grundlighet utreds tårtbottnens fundamentala drag, syltens och krämens bärande roller, samt ett universum av läckra överdrag.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med fotografier, ofta närgångna och instruktiva, i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 289/230 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 1405 gram
Sidantal 239
Författare Jan Hedh
Förlag Norstedts
Språk svenska
Utgivningsår 2011
ISBN 91-1-303326-6

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631545485

Visningar 53

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 19:23

Tårtor av konditormästaren Jan Hedh

Utropspris

|0 Bud

450 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 963 omdömen

Mer från samma kampanj

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?