Beskrivning

Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen. Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja.

Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!

Nikko Amadonico är en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Efter flera år i Sverige bor och arbetar han nu i Parma. Ewa-Marie Rundquist är en internationellt uppmärksammad fotograf som är förälskad i Italien. Bland mycket annat har hon tagot fotografierna till succéboken Rosendals Trädgårdscafé. För texten svarar Natalia Borri, jurist och copywriter född och bosatt i Italien, samt Ian Thomson, engelsk författare som bla bott i Rom i två år.

Skick: begagnat skick. Se bilder för egen bedömning av skick.

Författare: Nikko Amandonico
Översättare: Lena Lundgren
ISBN: 9151843854
Språk: Svenska
Vikt: 363 gram
Format: Häftad (Papperback/ Softback)
Förlag: Prisma
Antal sidor: 207 sidor
Dimensioner: 171 x 145 mm; Ryggbredd 14 mm
Utgiven: 2004-11-01

Objektsnr 617174562

Visningar 129

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

LA PIZZA: DEN SANNA HISTORIEN FRÅN NEAPEL - NIKKO AMANDONICO - HÄFTAD

Pris

129 kr

Perfect_gifts

Linköping, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

1 304 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?