Beskrivning

Naturens läckerheter, av Inger Ingmanson

En sinnlig bok som inspirerar oss att året runt äta lyxigt och gott med naturens hjälp!

"Naturens läckerheter är en bok sprungen ur lust! Lust till god mat, experiment och nya smakupplevelser, men också till naturen - här har nämligen den vilda gratismaten huvudrollen. Många växter är vanliga ogräs som växer utanför knuten, i rabatter, parker eller öppna marker och som mycket väl kan inlemmas i maten, både till vardags och fest."

Så skriver Inger Ingmanson i förordet till boken, som är upplagd efter årets gång. Vi får lära oss känna igen och anrätta gröna växter och blad, vilda kryddörter och lökväxter, svampar, bär, alger, lavar och rötter. Vi får veta hur de använts förr och hur vi bäst kan anrätta dem idag - boken innehåller mängder av härliga recept på sallader, soppor, risotto, pajer, svamprätter, sylter, kompotter, tårtor, örtteer, drinkar, vin, kryddat brännvin, likör, vinäger, färskostar och bröd - allt med ingredienser som du själv kan hitta i naturen! Och givetvis får vi tips om hur vi kan torka, frysa och konservera alla vårens, sommarens och höstens läckerheter.

Inger Ingmanson är biolog och har tidigare utgivit standardverket Kan man äta sånt? samt - tillsammans med Pelle Holmberg - Svenska bärboken, som av Måltidsakademien valdes till Årets Bästa Måltidslitteratur 2002 i kategorin undervisning.

Boken är rikligt illustrerad med foton av Anders Pedersen.

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets illustrerade pärmar är helt ny och i absolut nyskick. Boken är rikligt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 234/196 mm
Ryggbredd ca 17 mm
Vikt ca 705 gram
Sidantal 191
Författare Inger Ingmanson
Förlag Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 2004 (andra upplagan)
ISBN 91-518-4270-X

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektsnr 630310537

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 22 apr 18:58

Naturens läckerheter

Utropspris

|0 Bud

95 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 957 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?