Beskrivning

Olle Hanspers (1923-), kopparstick, signerat, numrerat 124/290, 31 x 48 cm (56 x 72). Verket har titeln ”Buck har rest” och trycktes 1971. Litteratur: Rothlind 1977: sid. 29-31.

En förvandlingsbild i 3 stadier - eller hur man uttrycker sorgen och saknaden efter en vän. His friend Buck Bradley from the United States of America, som dimper ner i Skåne med anhang: vänner, fruar och fästmör. Svenskar och amerikaner sjunger, dansar, ler och skrattar.......

Men när Buck har rest. Tomheten och saknaden efter vännen och den gamla vanliga ångesten och tristessen som sticker upp huvudet igen. Men möjligheten finns att ge uttryck för sina känslor i en bild....

Sen förflyttas vi till stallängan där Buck bodde. Som vännen gjort i ordning på det mest hyperestetiska sätt och där han nu sitter och känner sig som en fånge bakom fönstrets järngaller.

Slutligen sista, surrealistiska stadiet. Och nu har lusten att göra en bra bild tagit överhanden framför längtan efter vännen. Bilden ställs på kant mot spröjsarna. Flaskan har kommit närmare. Det borde den väl inte göra? Nej, det är just det som är vitsen.

Hommage à Magritte?

OBSERVERA!

Verket skickas inramat till fraktkostnad som anges i annonsen.

Om så skulle önskas kan verket alternativt tas ur ram och skickas oramat – meddela oss i så fall INNAN betalning så korrigerar vi fraktkostnaden på tradera till 98:-.

Vi samfraktar gärna vid flera köp- se våra övriga annonser och lägg gärna till oss som favorit! Försändelser som skickas med Schenker avgår på torsdagar. Kan om så önskas även avhämtas fraktfritt i centrala Lund. Se alla våra annonser: http://www.tradera.com/butik/BroderGrå

Villkor för köpet:

-14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal (mejl oss tillhanda inom 14 dagar från mottagandet av varan)

- köparen står för frakten och refundering sker först när varan kommit i retur i samma skick som vid avsändandet

- frakt av ömtåliga objekt (ex litografi med glas) medför alltid en risk för ex krossat glas- vi packar med omsorg men kan inte ta ansvar för speditörens hantering. Observera att vårt ansvar som säljare upphör vid inlämnandet till speditör- reklamation av skadad försändelse sker hos speditören.

- vi skickar försändelsen till den adress du uppgivit till tradera. Kontrollera gärna att den är uppdaterad.

- varan är begagnad - bruksslitage kan förekomma.

Objektsnr 566018734

Visningar 508

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Olle Hanspers - ”Buck har rest” (A2942)!

Pris

1 598 kr

BroderGrå

Skurup, Sverige

5.0

BroderGrå

Företag

Toppsäljare

4 386 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?