Beskrivning

Lätt begagnad köttkvarn Jula/Menuett 802-314 från 2009 säljes

Vid städning av föräldrahemmets vind påträffades lite oväntat en låda med en köttkvarn i. Jag kan inte tänka mig att den var mina föräldrars. Däremot tog de i omgångar över kvarlåtenskap från äldre släktingar som seglade vidare. Gissningsvis kommer denna köttkvarn från någon av dem.

I ärlighetens namn äter jag mest färdigmat och halvfabrikat, så det är lika bra att denna köttkvarn får chansen att användas på nytt.

Jag läser att det är en Jula/Menuett 802-314. I dokumentation (som naturligtvis medföljer) läser jag att dokumentations-datumet var 2009-11-09. Köttkvarnen kan alltså inte vara äldre än så.

Den kan inte varit använd så mycket, för jag noterar inga spår av bruk på den. Man hade ju kunnat tänka sig sprickor, repor och sånt – men icke så med denna kvarn. Själva lådan är dock i rätt risigt skick (se bild). En sak till påminner om att det gått ett tag sedan 2009: den högra plast-tratten i bild 6 uppvisar ett stråk på kanske 5*3 cm där plasten gulnat en aning. Det är den delen som ligger närmast kameran, och i bild 6 kan man faktiskt se det gula. Detta är plasten som gulnat snarare än smuts. (Som ni säkert gissar så diskade jag alla beståndsdelar inför fotograferingen, trots att jag inte tyckte att det behövdes.)

Jag scannade av de två första sidorna i dokumentationen. Utifrån sidan två och mina bilder kan den hugade spekulanten förvissa sig om att den är komplett. På sidan två (min tionde bild) återfinns också diverse tekniska data. Total-vikt, inklusive yttre fraktlåda, är ca 4.4 kg.

Fungerar den? Svaret är ja. Jag pluggade i kontakten, monterade skär-delarna och tryckte på on-knappen. Mycket riktigt började den mala. Jag tryckte på baklänges-knappen, och rotationen bytte håll.

20-kr-sedeln tjänar som storleksreferens och ingår inte i affären.

För Schenker-frakt eller avhämtning i Göteborg.

Objektsnr 630106625

Visningar 236

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 15:21

Lätt begagnad köttkvarn Jula/Menuett 802-314 från 2009 säljes

Slutpris

|

315 kr

Auktionen är avslutad

Margo2637 vann auktionen

rhenriknilsson

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

283 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?