Beskrivning

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.

JESUS KRISTUS PÅ KORSET ”Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.” (Luk. 23:34)


Karl Wilhelm Diefenbach (1851-1913) var en mycket framstående konstnär och kanske den förste medvetne ”hippie”. Han var naturprofet och skapade en koloni av likasinnade i Wien från 1897-1899, med ideal som nudism, pacifism och vegetarism. Diefenbach var anhängare av dåtidens kulturström Lebensreform (livsreform) och en pionjär inom fredsrörelsen. Hans ”landskommun” Himmelhof i Ober St. Veit (1897-1899) var en av förebilderna till Monte Verita vid Ascona.

Men snart kom realismen ikapp idealismen och gruppen gick bankrutt efter endast två år. Diefenbach flyttade till Capri, där han fortsatte sitt konstnärliga arbete som man fortfarande kan beundra i ett museum på ön där hans konst är samlad.

Oljetryckt reproduktion i storlek 0,42 x 0,32 meter.

Ha en god och fridfull Påsk helgdag.


Viktig information om trycket:

"Oljetryck är inom konsten ett litografiskt tryck i färg med fernissad yta. Metoden användes från 1850 till cirka 1940 för att framställa väggbilder som liknar oljemålningar." (WIKIPEDIA)

Våra oljetryck framställs genom en unik process som involverar en stor grad av handarbete enligt gammal tradition kombinerat med senaste teknologin. Först trycks bilden digitalt med dubbla färglager på tung linne canvas. Därefter lackbehandlas bilden. Resultatet blir ett oljetryck i god, gammaldags stil med en mycket behagligt tryckbild och en fantastisk lyster.

Skickas med säkra och spårbara Schenker.

Objektsnr 628251955

Visningar 132

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 2 apr 19:07

JESUS KRISTUS PÅ KORSET av DIEFENBACH Kristen konst Långfredag Påsk OLJETRYCK

Utropspris

|0 Bud

80 kr

Auktionen avslutades utan bud

landstormen

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 394 omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?