Beskrivning

Du bjuder på en ny, exakt reproduktion i mycket fin kvalité.
BÖN TILL LJUSET
av HUGO HÖPPENER aka FIDUS (1869-1948).


Höppeners konst var en blandning av germansk mytologi och teosofisk mysticism - ofta med tydliga erotiska undertoner - och han tog tidigt till sig tankarna från dåtidens strömningar, ”Lebensreform”, som förde fram vegetarianism, solljusets betydelse, naturism och en allmänt naturvänlig livsstil. Han hade ett nära samarbete med en annan känd tysk konstnär, Karl Wilhelm Diefenbach (1851-1913).

Fidus var som mest känd under tidigt 1900-tal. Hans teosofiska verk blev beslagtagna av nazisterna 1937.

Efter sin död föll Hugo Höppener i nästan total glömska men blev återupptäckt under 60-talet och inspirerade den tids psykedeliska ”hippie”-konst!


BÖN TILL LJUSET är en av hans vackraste och mest beundrade målningar, som även blev använd på vykort. Ett mästerligt uttryck för tidens livsreform!

Konsttryckt på duk i större storlek 0,60 x 0,40 meter.

Viktig information om trycket:

Denna konstreproduktion är tryckt på "canvas" duk. Dagens teknologi och canvas material garanterar den högsta tryckkvalité med fantastisk detaljrikedom och bästa färgsättning. Det läggs DUBBELT FÄRGLAGER för maximal lyster. Tryckeriet använder absolut senaste tryckmaskinerna och miljövänliga och mycket tåliga färger. Man använder en canvas duk (typ Digitex) som är syntetisk och strukturerad för bästa möjliga resultat och den är även mycket miljövänlig. Duken är mycket lätthanterlig och bilden har dessutom en vit marginal för maximal display vid inramning.

ALLA BILDER SKICKAS RULLADE I TÅLIGT PAPP RÖR, KLARA FÖR UPPSPÄNNING OCH EVENTUELL INRAMNING.

ALLTID SAMFRAKT!!

Objektnr 633096341

Visningar 121

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 27 maj 19:04

BÖN TILL LJUSET av FIDUS HÖPPENER Nordisk mytologi mysticism Teosofi Jugend DUK

Utropspris

|0 Bud

220 kr

Slutar om

landstormen

Helsingborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

4 407 omdömen

Läs omdömen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?