Beskrivning

DVD - MAMMA MIA! THE MOVIE -(MERYL STREEP, PIERCE BROSNAN, C FIRTH) NY/INPLASTAD

Mamma Mia!
är en brittisk-amerikansk-svensk musikalfilm från 2008 regisserad av Phyllida Lloyd och med manus av Catherine Johnson. Filmen är baserad på musikalen Mamma Mia!, som i sig delvis är byggd på låtar av popgruppen Abba. Filmtiteln är hämtad från gruppens hitlåt Mamma Mia från 1975. Speltid: en timma och 44 minuter. Engelskt tal. Svensk text.

Handling

På den grekiska ön Kalokairi avslöjar den 20-åriga blivande bruden Sophie Sheridan för sina brudtärnor Ali och Lisa att hon i hemlighet bjudit tre män på bröllopet utan att tala om det för sin mamma Donna. Enligt Donnas dagbok har alla tre männen haft sex med Donna under den tid då Sophie ska ha kommit till. Det är arkitekten Sam Carmichael, äventyraren och författaren Bill Anderson och bankmannen Harry Bright. Hon vill så gärna att hennes pappa ska överlämna henne på den stora dagen, och tror att hon ska veta vem av dem det är när hon fått umgås med dem.

Donna, som äger en villa hon framgångsrikt driver som hotell, återförenas till sin glädje med sina medlemmar i gruppen Dynamos. Det är den kvicka författarinnan Rosie Mulligan och den rika, flera gånger frånskilda Tanya Chesham-Leigh. När de tre männen kommer avslöjar inte Sophie att hon tror att någon av dem är hennes biologiska pappa, men förklarar att det är hon som har skickat inbjudningarna.

Donna blir paff när hon möter sina gamla älskare och vill att de ger sig av. Hon berättar för Tanya och Rosie att hon faktiskt inte vet vem av dem som är Sophies biologiska pappa. Sophie hittar männen ombord på Bills båt och de seglar runt ön medan de berättar om Donnas sorglösa ungdom. Sophie tänker berätta för sin fästman Sky om sin plan, men vågar inte.

Bill berättar för Sophie att Donna fått pengarna till villan av hans gammelfaster Sofia. Sophie antar att hon är döpt efter Sofia. Hon ber honom överlämna henne och att han ska hålla tyst om det innan bröllopet. Sophies lycka blir kortvarig då Sam och Harry en efter en tar henne åt sidan och berättar att de är hennes biologiska pappa och tänker överlämna henne. Det blir för mycket för Sophie, och hon svimmar.

Dagen därpå tänker Bill och Harry berätta för varandra vad de fått veta natten innan, men Rosie avbryter dem. Donna konfronterar Sophie i tron att Sophie vill ställa in bröllopet. Sophie säger att hon bara inte vill göra samma misstag som sin mamma. Sam, som är orolig för att Sophie ska gifta sig så ung, pratar med Donna. Donna tröstar honom och de inser att de fortfarande har känslor för varandra. Sophie öppnar sig för Sky och ber om hans hjälp. Han blir arg för att Sophie har gått bakom ryggen på honom och hon vänder sig till sin mor för stöd. Donna berättar för sin dotter att hennes egen mor försköt henne när hon blev med barn och Sophie vill att Donna ska överlämna henne.

I kapellet berättar Donna för Sophie och hela församlingen att hennes biologiske far kan vara vem som helst av de tre männen. Männen vill inte att faderskapet ska uppdagas, utan kommer överens om att var och en bli tredjedels-pappa till Sophie. Hon berättar för Sky att hon vill att de skjuter upp bröllopet och reser runt jorden. Sam friar till Donna, som säger ja och de gifter sig.

Rollista

Meryl Streep – Donna Sheridan
Amanda Seyfried – Sophie Sheridan
Pierce Brosnan – Sam Carmichael
Colin Firth – Harry Bright
Stellan Skarsgård – Bill Anderson
Christine Baranski – Tanya
Julie Walters – Rosie
Dominic Cooper – Sky
Ashley Lilley – Ali
Rachel McDowall – Lisa
Philip Michael – Pepper

Emotser betalning 2-3 bankdagar efter att auktionen avslutats. Jag sänder auktionsvinsten så fort jag har erhållit betalning. Köparen står för frakten. Jag packar väl och ansvarar inte för fraktförarens eventuella slarv. Säljes i befintligt skick. Kommer från ett rök- och husdjursfritt hem.

Vikt inklusive fodral: 85 gram

Samfraktar.

Objektsnr 630817552

Visningar 20

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 28 apr 18:03

DVD - MAMMA MIA! THE MOVIE -(MERYL STREEP, PIERCE BROSNAN, C FIRTH) NY/INPLASTAD

Utropspris

|0 Bud

129 kr

Auktionen avslutades utan bud

HUSMODERN

STOCKHOLM, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

405 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?