Beskrivning

DVD - DIRTY DANCING - (PATRICK SWAYZE, JENNIFER GRAY)

Jag nostalgi spelade upp filmen. Den spelade utan avbrott eller störningar. Skivan och fodralet är i bra skick. Under en tänd skrivbordslampa syns att skivan har några ytliga märken, repor och fingeravtryck. Se bilder för egen bedömning av skicket.

Svensk text. 96 minuters speltid.

Dirty Dancing är en amerikansk romantisk dramafilm från 1987 i regi av Emile Ardolino. I huvudrollerna ses Patrick Swayze, Jennifer Grey, Cynthia Rhodes och Jerry Orbach.

Handling
Året är 1963. Den 17-åriga Frances "Baby" Houseman följer med sina föräldrar till ett pensionat i Catskillbergen i New York för några lediga sommarveckor innan hon ska börja på college. Hon bråkar med sin syster och passar inte riktigt in bland de andra gästerna och de arrangerade aktiviteterna utan söker efter något mer genuint och stimulerande.

En kväll hör Baby livlig musik från en av personalbyggnaderna i utkanten av anläggningen. Hon följer med en av de anställda dit och upptäcker att alla sysslar med sexiga danser till heta rytmer. Där träffar hon den äldre och erfarna dansinstruktören Johnny Castle. Till en början vill inte Johnny att Baby ska vara där eller släppas in i personalgänget. Hon är en ung rikemansflicka som inte hör dit och personal som umgås med gästerna riskerar att få sparken om de ertappas.

Efter ett tag ger Johnny med sig, då han är i behov av en danspartner för en dansuppvisning och Baby är den enda som kan ställa upp. De övar dans och kommer varandra allt närmre under de kommande veckorna. Babys pappa har dock förutfattade meningar om Johnny och förbjuder Baby från att träffa honom. För första gången i sitt liv gör inte Baby som hennes pappa vill utan följer sina egna instinkter om vad som är rätt och fel. Hon får uppleva att livet och att vara vuxen är mycket mer komplext än hennes pappa lärt henne.

Rollista
Jennifer Grey – Frances "Baby" Houseman
  • Patrick Swayze – Johnny Castle
  • Cynthia Rhodes – Penny Johnson
  • Jerry Orbach – Dr. Jake Houseman
  • Kelly Bishop – Marjorie Houseman
  • Jane Brucker – Lisa Houseman
  • Jack Weston – Max Kellerman
  • Max Cantor – Robbie Gould

Emotser betalning 2-3 bankdagar efter att auktionen avslutats. Jag sänder auktionsvinsten så fort jag har erhållit betalning. Köparen står för frakten. Jag packar väl och ansvarar inte för fraktförarens eventuella slarv. Säljes i befintligt skick. Kommer från ett rök- och husdjursfritt hem.

Vikt inklusive fodral: 90 gram

Samfraktar.

Objektsnr 631530470

Visningar 10

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 18:09

DVD - DIRTY DANCING - (PATRICK SWAYZE, JENNIFER GRAY)

Utropspris

|0 Bud

52 kr

Slutar om

Mauritz64

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

467 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?