Beskrivning

* Svenskt tal och text.
* Speltid: 1 h 26 min.
* Ligger i ett inplastat presentkort.
* Barntillåten, familjefilm.

Från skaparna av ICE AGE kommer ROBOTAR, ett skrattspäckatäventyr för hela familjen. Filmen handlar om Rodney (LinusWahlgren) som alltid drömt om att bli uppfinnare. Så snart han blirgammal nog ger han sig av till Robot City i förhoppning att fåträffa sin hjälte, den berömde uppfinnaren Bigweld. På resan görhan en rad bekantskaper och lär känna Fender (Robert Gustafsson)och Piper (Marie Serneholt). Dessvärre korsas hans väg även av denelake Ratchet. Det visar sig att Ratchet tillsammas med sin lömskamamma har tagit över Bigwelds uppfinnarbyrå, och att de dessutomlagt beslag på de för robotvärlden livsviktiga reservdelarna.

Alla är därmed i knipa!

Har Rodney vad som krävs för att kunna rädda dem?

Bland de övriga rösterna finns Anna Sahlene, Niclas Wahlgren,Ewa Fröling, Claes Malmberg, Mikael Tornving, Henrik Hjelt och sistmen inte minst Svante Thuresson.

OBS! Filmen är ej förpackad i vanligt case, utan i ett käcktkort som kan sändas vidare till vänner och bekanta!

Rodney , har alltid drömt om att bli uppfinnare. En dagbeger han sig till Robot City i hopp om att få möta den berömdeuppfinnaren Bigweld (Svante Thuresson).

Saxat från recension där filmen fick mycket högt betyg:

Jag minns så väl när jag såg den animerade långfilmen Ice Age påden lokala biografen.
Filmen rullade igång och sedan skrattade jag så att tårarnasprutade i en och en halv timme. Efter detta biobesök lärde jag migatt Pixar tillika Dreamworks hade en ny konkurrent att tampas med,animationsstudion Blue Sky Studios. Jag väntade därför ivrigt påatt de skulle släppa en ny film och nu har denna dag kommit i ochmed antågandet av Robotar eller Robots som den heter på engelska.Men håller Blue Sky fortfarande måttet eller var Ice Age bara enengångsföreteelse?

Filmen

I en förort utanför den stora myllrande staden "föds" robotenRodney Copperbottom en solig eftermiddag när fåglarna kvittrar ochgräset ter sig extra grönt. Rodney växer upp i en typisk lägremedelklassfamilj där fadern jobbar som diskmaskin på den lokalasyltan och modern är stabil hemmafru. Hans uppväxt är typisk fördet samhällsskikt som han tillhör vilket innebär att lånabeståndsdelar som sina kusiner växt ur och livet är inte helt lättmen det kompenseras av mycket kärlek i hushållet Copperbottom.Under sin barndomstid fastnar Rodney för ett program på dumburkensom leds av den legendariske roboten tillika uppfinnaren Mr Bigweldsom proklamerar budskapet att vem som helst kan bli vad som helstom man bara ger sig fasen på att lyckas. Den unge Rodney trollbindsav förkunnelsen och bestämmer sig för att vandra i Bigweldshjulspår genom att bli en högst framgångsrik uppfinnare.

Men detta innebär att lämna den trygga förorten för att kunnamöta sin legend i den pulserande storstaden. Sagt och gjort, dennumera unge mannen Rodney tar första bästa tåg och anländer så tillRobot City där allt är möjligt. Men det visar sig snart att alltinte står rätt till under den glimrande fasaden. Bigweld harspårlöst försvunnit och ersatts av den hänsynslöse Ratchet som intevill annat än att utplåna de mer lägre stående robotarna som intehar råd att skaffa de senaste uppgraderingarna som Ratchets bolagstår för. Snart kommer Rodney att befinna sig mitt i en brinnandeklasskamp tillika strid för att överleva tillsammans med robotenFender och hans gäng av socialt utstötta maskiner.

Jag erkänner som sagt att jag gillade Ice Age skarpt och den ärfortfarande en av mina absoluta favoriter när det gäller genrenanimerad långfilm. Lyckan är därför total när jag kan konstateraefter att ha beskådat Robotar att Blue Sky Studios har tagit precisallt som de lyckades med i Ice Age och skruvat upp tempothundrafalt.
Manuset är detsamma: här återfinns en historia som kretsar kringmoraliska värderingar och förmågan att kunna ändra sitt levnadsöde.Så långt är dessa både filmer tämligen lika i sin story. Men enligtmig bjuder Robotar på en betydligt mörkare twist som de yngstafamiljemedlemmarna inte kommer att snappa upp och det är budskapetom diskriminering och klasskillnader. Rodneys resa till Robot Cityvisar sig vara en farlig sådan då det råder en gigantiskutrotningsprocess av äldre robotar som inte passar in i en vissstereotyp eller mall och detta är ett skrämmande budskap om vad sompågått och fortfarande sker runt om på vårt jordklot. Visst är detsimpelt att mata in detta meddelande i en barnfilm men jag anserändå att Robotar är en av de
mest mångbottnade historier som det gjorts animerad film av. Sedanfinns här självklart de mer klassiska buden om att ställa upp försina vänner etc. men jag köper det betydligt lättare än Disneysövertydlighet.

Robotar är mycket rappare i sin berättarstruktur än Ice Age ochdet är inte många scener där man hinner hämta andan förrän denväloljade maskinen rullar igång på nytt. När det gälleranimationsteknik har onekligen Blue Sky Studios tagit ett enormtkliv uppåt på utvecklingsskalan, det är nästan pinsamt att jämföraIce Age med Robotar. Visserligen satsade man på en ganska avskaladlook för Ice Age men det märks ändå att pojkarna och flickorna ianimationsstudion har snappat upp en hel del kunskap under desenaste årens lopp. Jag vågar gå så långt att påstå att på vissapunkter smiskar faktiskt Robotar kungen på tronen, Shrek 2, påfingrarna vad gäller detaljnivå och ljussättning m.m. Allt ärbländande vackert att beskåda och jag fann mig själv sittandes medvidöppen mun både en och tre gånger under filmens visning vilketman får ta som ett gott betyg. Gott betyg delas även ut tillskådespelarna som lånar ut sina röster till filmen och de är ettstort antal.

Sammanfattning

Det är inte längre någon som helst tvekan om saken: Pixar ochDreamworks får se till att hålla ögonen öppna för de har fått enslagkraftig konkurrent i form av animationsstudion Blue Sky som medRobotar bevisar att de är en kraft att räkna med. Detta är snudd påmästerverk; med en gripande tillika medryckande story, en riktigtsuverän ensemble samt bländande animationer är detta ett absolutmåste i hyllan för alla som gillar animerade filmer. Detta är enfilm som garanterat kommer att gå varm i min DVD-spelare dennärmaste tiden och förmodligen efter det med.

Region: 2
Längd 86 min
Språk Engelska, Finska, Svenska
Textning Finska, Svenska
Bild 1.85:1

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628362952

Visningar 33

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 23:22

ROBOTAR - OFÖRGLÖMLIG familjefilm / DVD / NY <----

Pris

29 kr
Annonsen är avslutad

iButiken

LUND, Sverige

4.9

Verifierad

Toppsäljare

196 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?