Beskrivning

Sandin Bülow Inredningsarkitekter, möbelformgivare, designentreprenörer, av Sven-Olof Bodenfors, Brita-Lena Ekström, Hedvig Hedqvist, Susanne Helgeson, Ingrid Sommar

I en svit av tre böcker belyses Lars Bülow och Kersti Sandin Bülows insatser som möbelformgivare, inredningsarkitekter och designentreprenörer. Sedan starten under 70-talet har de förespråkat och skapat design för ökad jämlikhet och större välbefinnande – i hemmen och på arbetsplatser. Böckerna bygger på ett omfattande arkiv av bland annat skisser, ritningar, foton, pressklipp och en samling av möbler, prototyper och modeller.

I Sandin Bülow: Inredningsarkitekter
får vi följa deras väg fram till yrket, deras inredningsuppdrag och några av de debatt-, bostads- och designutställningar som de arbetat med sedan slutet av 1970-talet. Boken speglar svensk designhistoria under fyra decennier.

I Sandin Bülow: Möbelformgivare
möter vi dem som formgivare med början i en tid då basmöbler blir ett begrepp och möbelinstitutets provningar vägleder både producenter och konsumenter, fram till 2000-talets internationellt uppmärksammade design i det egna möbelföretaget Materia. Texter av Hedvig Hedqvist, Susanne Helgeson samt Ingrid Sommar.

I Sandin Bülow: Designentreprenörer
tar de steget och startar det snabbväxande möbelföretaget Materia mitt under brinnande finanskris. Utifrån visionen ”Ideas Materialized” och med design som grund skapade de en värderingsstyrd verksamhet som två decennier senare fortfarande är ett osedvanligt starkt varumärke.

Böckerna om Sandin & Bülow kommer i en box. Bilderna har tagits av Jonas Sällberg, fotograf med särskild känsla för objektens samspel med omgivande rumsligheter, deras ytskikt och material, siluetter och form.

De häftade böckerna i förlagets dekorerade pärmar är helt nya och i nyskick. De ligger i en svart kassett av kraftig kartong som även den är i nyskick. Böckerna är rikligt illustrerade med fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 240/167 mm (alla böckerna har samma mått)
Ryggbredd ca 16 mm

Kassettens mått:
Höjd/bredd ca 248/171 mm
Ryggbredd ca 58 mm

Total vikt ca 1780 gram (de tre böckerna i sin kassett)
Sidantal 155
Författare Sven-Olof Bodenfors, Brita-Lena Ekström, Hedvig Hedqvist, Susanne Helgeson och Ingrid Sommar
Förlag Bokförlaget Arena
Språk svenska
Utgivningsår 2014
ISBN 91-7843-425-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 78 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632610682

Visningar 16

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 17:42

Sandin Bülow Inredningsarkitekter, möbelformgivare, designentreprenörer

Utropspris

|0 Bud

310 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 972 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?