Beskrivning

Svenska trähus, av Lars Sjöberg (text) och Ingalill Snitt (foto)

Praktfulla slott och enkla torp, imponerande herrgårdar, prästgårdar, badhus, ladugårdar, sågverksmiljöer. Skönhet och förfall. Husen utgör en viktig del av vårt kulturarv. Boken tar med läsarna på en vandring genom den svenska byggnadshistorien och dess skiftande stilar där detaljer berättar om ett nu bortglömt formspråk.

Svenska trähus är ett slösande rikt praktverk där varje bild är ett smycke, och där texten är en rik inspirationskälla för alla som uppskattar skönheten i äldre tiders byggnader. Förra gången Lars Sjöberg och Ingalill Snitt arbetade tillsammans var i den internationella succén Det svenska rummet (som du hittar i en annan av mina auktioner), och Svenska trähus kan i mycket ses som en fortsättning på denna. Om den förra boken handlade om interiörer, handlar den nya främst om exteriörer, men tonen och stilen, kärleken till material, ting och landskap lyser igenom nu som då.

Tänk att alla dessa vackra och fantastiska trähus finns i Sverige!

Den inbundna boken (linneklotband) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i mycket nära nyskick! Boken är överdådigt illustrerad med läckra fotografier i färg.

Dimensioner och utgivningsdata:

Höjd/bredd ca 290/230 mm
Ryggbredd ca 20 mm
Vikt ca 1375 gram
Sidantal 223
Författare Lars Sjöberg
Fotograf Ingalill Snitt
Förlag Prisma
Språk svenska
Utgivningsår 2004 (första upplagan, tredje tryckningen)
ISBN 91-518-3750-1

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 632874014

Visningar 40

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 18 maj 16:17

Svenska trähus – uppföljaren till Det svenska rummet

Utropspris

|0 Bud

180 kr

Auktionen avslutades utan bud

arturito

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 974 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?