Beskrivning

Ring smidd från ett japanskt 1 senmynt anno 1877. Ett svenskt hantverk med utgångspunkt i året för Satsumaupproret, då samurajer i det japanska området Satsuma gjorde uppror mot den japanska Meiji-regeringen.

Ett unikt smycke för all tid och ett garanterat blickfång. Myntets mittdel följer även med som autencitetsgarant.

18,6 mm innerdiameter. Patinerad.

Från och med slutet av året kommer de flesta ringar att vara stämplade med mitt monogram. Sista bilden visar exempelstämpling. Undantag är väldigt små/tunna ringar eller ringar där det inte är möjligt att stämpla utan att göra för stor åverkan. Saknas exempelbild så saknas stämpel. Själva stämplen är på ringens insida.

Har du intresse av historiska myntringar med utgångspunkt i en speciell epok och/eller land? Håll då ett öga på mina auktioner. Jag gör även ringar på beställning.

Något om storleken.

Jag gör dessa ringar av mynt, och formar genom en process av veckning och töjning. Det innebär att diametern kommer variera något mellan ringens två öppningar, i regel ca 0,2-0,4 mm, vilket gör att ringen kan upplevas sitta ett uns lösare än en konventionell fabriksproducerad ring av motsvarande diameter.

Det mått som anges är innerdiametern på den sida av ringen som är smalast. Önskas även det andra måttet så skriv till mig och fråga.

Betalning inom tre dagar. Önskar du längre tid så hör av dig. Rek/spårbart kan ordnas på köpares bekostnad.

Välj det leveranssätt som du känner dig bekväm med. Frimärke fungerar som regel väl, jag anger avsändare, fotograferar försändelsen innan den läggs på lådan, men tar inte ansvar för om ett brev inte kommer fram.

För ökad trygghet välj spårbar frakt. Köper du två ringar eller fler vid samma tillfälle så bjuder jag på spårbar frakt inom Sverige.

Buyers in Europe outside Sweden pay 36 sek for non-traceable shipping. Traceable options available. Let me know if you prefer a specific carrier before paying.

Objektsnr 629570368

Visningar 147

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 22 apr 18:41

SEN 1877 18,6 mm / BRONS

Utropspris

|0 Bud

375 kr

Auktionen avslutades utan bud

Någon annan har föreslagit 300 kr.

vilgot251

Helsingborg, Sverige

5.0

vilgot251

Verifierad

Toppsäljare

501 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?