Beskrivning

1989 One Dollar Barbados (Flying Fish). Väldigt välbevarat I fint skick. Utropspris enbart 5kr!!

1989 års 1-dollars Barbados-mynt har annars det nationella emblemet, Barbados treudden, på framsidan och valören på baksidan.

Detta exemplar dock syftar på en annan fängslande aspekt av Barbados kultur och arv! Den flygande fisken!

Den har en speciell plats i Barbados identitet och symboliserar dess koppling till havet och dess livliga marina liv. Flygfiskmotivet förekommer ofta på barbadiska mynt, några av dem även utgivna 1989. Här har vi ett av de mynten.

Dessa mynt visar upp flygfisken som ett bevis på öns rika maritima tradition och dess beroende av havet för näring och försörjning.

Flygfisken är inte bara en marin varelse; det är en kulturell ikon, hyllad i det barbadiska köket, folklore och festivaler. Dess närvaro på myntet fungerar som en hyllning till Barbados djupt rotade band till havet och dess naturliga underverk.

Att äga ett mynt prydt med bilden av flygfisken är som att hålla en bit av barbadisk kultur i handflatan. Det representerar öns naturliga skönhet, motståndskraft och dess folks livliga anda.

Den är sammansatt av koppar-nickel och har en diameter på 17,3 mm.

1989 1-dollars Barbados-myntet har mer än bara penningvärde; det symboliserar ett avgörande ögonblick i Barbados historia. 1966 blev Barbados självständigt från det brittiska kolonialstyret, och myntets framsida fungerar som ett kraftfullt emblem för denna suveränitet. Flygfisken representerar öns koppling till havet, dess styrka och kontinuiteten i dess folks arv.

Dessutom markerade 1989 en viktig milstolpe i Barbados resa då det firade sitt 23:e år av självständighet. Utgivningen av detta mynt firade nationens motståndskraft, framsteg och enhet sedan de fick självstyre. Det fungerar som en påminnelse om öns rika kulturarv och dess pågående engagemang för tillväxt och utveckling.

Att äga detta mynt handlar inte bara om att äga en valuta; det handlar om att hålla en påtaglig bit av Barbados historia. Det representerar styrkan, identiteten och stoltheten hos en nation som har övervunnit utmaningar och blomstrat inför motgångar.

Objektsnr 631193920

Visningar 31

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 1 maj 19:39

1989 One Dollar Barbados (Flying Fish). Väldigt välbevarat

Slutpris

|

5 kr

Auktionen är avslutad

Samling_2 vann auktionen

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?