Beskrivning

Säljer 4 sticklingar av Blomsterlönn - Abutilon - Klockmalva, med klockformade blommor med cremevita kronblad och gul mitt, ca 20 cm, se bild 4-5 på sticklingar (2 på bild, du får 4 st) liknande de du får. Rotas i vatten men kan rotas direkt i såjord. Har jag rotade sticklingar får du det i första hand. Jag kan ha klippt in blad då det ger mer kraft till rotningen, viktigt för att få abutilon att rota sig, annars tar bladen så mycket kraft av sticklingen. Även underlättas flytten med den stress det innebär för växten.

Klockmalva är mycket lättodlad, odlas vanligen som krukväxt inne, men kan sommartid planteras ut. Bladen ser ut som små lönnlöv, blommorna klockformade. Blomfärg röd, rosa, vit, gul eller orange. Tacksam och blomvillig. Toppa plantan flera gånger, så blir den buskigare. Placeras ljust men inte i gassande solsken. Plantera i bra, helst långtidsgödslad jord. Kräver mycket vatten och näring. Jorden ska hållas jämnt fuktig, men inte blöt och med jämn tillgång på näring. Antingen långtidsgödsel eller flytande näring när man vattnar. När hösten närmar sig kan man ta in plantan och ha den inne.
Plantan kan vinterförvaras ljust i 10-15°C. På våren beskärs klockmalvan och planteras om i bra jord med långtidsnäring.

Endast seriösa bud, bjud inte om du inte tänker fullfölja köpet. Skickar mån-ons med PostNord spårbart till ombud, annat fraktalternativ känns osäkert numera för levande växter, ssk kall årstid nattetid. Dock vill du få till brevlåda hör av dig så försöker vi ordna det, men jag rekommenderar till ombud då det går snabbt (1/2-1 dygn) och oftast inget krångel. Köparen står för fraktkostnaden. Angivet porto gäller i Sverige. Samfraktar gärna. Avhämtning går bra. Betalning inom 3 dagar efter vunnen auktion. Kolla gärna att du har aktuella uppgifter på tradera så att adress o mobilnummer gäller, så att PN kan avisera dig och att växt inte dör på avvägar.
Lycka till!

Objektnr 631689750

Visningar 176

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 20:37

Blomsterlönn/Klockmalva/Abutilon, vit/gul blomma, 4 sticklingar ca 15-20 cm

Slutpris

|

94 kr

Auktionen är avslutad

Sprillan vann auktionen

BHz

Askim, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 962 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?