Beskrivning

Jag säljer ”En fanfar för BILDERBOKEN!” Redaktörer Ulla Rhedin, Oskar K och Lena Eriksson, Alfabeta.
Den är helt i nyskick, 500 kr

Mer om boken:
År 1963 satte bilderbokspoeten Lennart Hellsing barnboken på kartan i Sverige med en rad uppfordrande och kritiska artiklar som länge har fått stå ensamma som en första svensk barnbokspoetik.

Femtio år senare finner en handfull nordiska bilderboksaktivister av författare, konstnärer, forskare och kritiker att tiden är mogen för att sätta själva bilderboken på kartan. I en rad artiklar granskas och hyllas bilderboken som ett unikt medium och som en konstart i egen rätt.

I denna bok får vi ta del av tankar om olika konstnärliga upphovsprocesser, bilderboksteori, kritik och högläsning. Boken vänder sig till alla som är intresserade av bilderboksberättande och som tror på bokens framtid - en fanfar för bilderboken!

Bland textförfattarna finns bilderboksskaparna Gro Dahle (Norge), Gunna Grähs (Sverige), Oscar K. (Danmark) och kritikerna/forskarna Maria Laukka (Finland) och Ulla Rhedin (Sverige).
Redaktörer är Lena Eriksson (Nordiska Akvarellmuseet), Ulla Rhedin och Oscar K.

Hundar finns i hemmet.
Kolla gärna mina andra annonser. Samfraktar så klart!

Bokbeskrivning: År 1963 satte bilderbokspoeten Lennart Hellsing barnboken på kartan i Sverige med en rad uppfordrande och kritiska artiklar som länge har fått stå ensamma som en första svensk barnbokspoetik. Femtio år senare finner en handfull nordiska bilderboksaktivister av författare, konstnärer, forskare och kritiker att tiden är mogen för att sätta själva bilderboken på kartan. I en rad artiklar granskas och hyllas bilderboken som ett unikt medium och som en konstart i egen rätt. I denna bok får vi ta del av tankar om olika konstnärliga upphovsprocesser, bilderboksteori, kritik och högläsning. Boken vänder sig till alla som är intresserade av bilderboksberättande och som tror på bokens framtid - en fanfar för bilderboken! Bland textförfattarna finns bilderboksskaparna Gro Dahle (Norge), Gunna Grähs (Sverige), Oscar K. (Danmark) och kritikerna/forskarna Maria Laukka (Finland) och Ulla Rhedin (Sverige). Redaktörer är Lena Eriksson (Nordiska Akvarellmuseet), Ulla Rhedin och Oscar K. Boken ges ut i samarbete med Nordiska Akvarellmuseet.

Objektsnr 629524411

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 8 maj 10:43

En fanfar för bilderboken!

Pris

400 kr

Shellshock

Kista, Sverige

5.0

Shellshock

Verifierad

19 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?