Beskrivning

Nu seglar Vasa! av Mats Wahl, Sven Nordqvist & Vasamuseet Faktaspäckad bok på ett lättläst och underhållande vis. Märkt, se bild 5. I övrigt mkt fint skick! Inbunden. 96 sidor. BonnierCarlsen
Vikt 580 gram.

Det här är en bok för barn om Vasaskeppet vars hela titel är Nu seglar Vasa! fantasi och fakta om ett skepp och en tid. Mats Wahl har skrivit den i samarbete med Vasamuseet och Sven Nordqvist har illustrerat den.

Större delen av den här boken handlar om tvillingarna Johan och Erik. Deras liv i 1600-talets Stockholm och hur de blir involverade i bygget av Vasa. Det är en spännande berättelse med många historiska detaljer och de fina detaljrika bilderna gör berättelsen ännu mer levande.

De sista 28 sidorna i boken är fakta sidor. De handlar om olyckan och bärgningen, visar Vasa i genomskärning, berättar om väderdäck, befälet i kajutan, övre batteridäck, hur manskapet levde på undre batteridäck, trossdäck, hålskeppet, skeppetsutsmyckningar, skeppsgården m.m. Även här tillför illustrationerna mycket och gör faktan mer levande och överskådlig.

Kolla gärna in mina andra auktioner för samfrakt. Snabb leverans, skickar oftast dag efter betalning gjorts.

Objektsnr 630068118

Visningar 84

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 17:20

Nu seglar Vasa! av Mats Wahl, Sven Nordqvist & Vasamuseet

Såld för

|0 Bud

96 kr

Annonsen är avslutad

Såld med prisförslag

tintin*68

NYBRO, Sverige

5.0

tintin*68

Verifierad

Toppsäljare

1 288 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?