Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 5 jun 08:06

Med skammens rodnad tvingas jag konstatera att det blev fel bilder även till denna annons. Jag kan inte ändra eftersom det ligger bud på annonsen. Men jag har rätt bilder och kan skicka dem i ytterligare ett dygn.

På den här tiden såg frimärkshäftena ut ungefär som forna tiders biobiljetter, men själva frimärkskonsten var väl utvecklad redan på 60-talet. Och man hade en förmåga att nosa reda på spännande teman som Drottningholms teater som firade 200 års jubileum (nio häften) och svenska sagor (fyra häften). Bordtennis-VM 1967 (två häften) och fartyg på frimärken (tre häften). Högertrafikreformen 3 september 1967 firades med utgivningen av två olika märken - ett för 3:50 och ett för 4:50 (två häften vardera). Axel Petersson mer känd som"Döderhultaren" finns i två häften) och Sveriges riksbank och Lunds universitet firade båda 300 år och sist men inte minst han Albert Engström (eller Halbert Hengström, som han sa själv) finns i två olika häften ett för 3:50 och ett för 5:50 (två häften av vardera). Gustaf VI Adolf firade 85 och firades bl a med ett 45-öresfrimärke och ett 70-öres (finns i två häften vardera.
Bruno Liljefors djurmotiv (elva häften) och folkhögskolan 100 år (två häften) och Franz Berwald (två häften).
Allt har suttit i skyddande pärmar sedan de gavs ut och de fortsätter att sitta där under frakten. I skick som nytt.
Kolla gärna mina övriga auktioner, det kan finnas ett och annat guldkorn. Inte bara för frimärkssamlaren utan också för den som är lagd åt det numismatiska (myntsamlande) hållet.
Självklart samfraktas flera vinster, och frakten ombesörjs av Schenker av det enkla skälet att de inte slarvar med sitt förtroende att frakta värdefull post.

Objektnr 633 990 282

Visningar 226

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tor 6 jun 19:02

Frimärkshäften (november 1968 till december 1969)

Slutpris

|

291 kr

Auktionen är avslutad

Dolleman vann auktionen

Arma f

Skogstorp, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

2 774 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också