Beskrivning

På morgonen brukar Calathea orbifolias blad sträcka sig uppåt som om de hälsar solen och välkomnar en ny dag. Det är som att de är morgonmänniskor bland växterna!

På natten är det en annan historia! Calathea orbifolia tar en paus och vilar sina blad genom att låta dem sjunka ner och vila mot varandra. Det är som om de har en liten sömnfest när du inte tittar!

Skötsel: För att trivas behöver Calathea orbifolia 'Prayer plant' en ljus plats utan direkt solljus (alternativt under växtbelysning) samt ha jämn fuktighet i jorden. Vattna regelbundet för att hålla jorden fuktig men undvik att övervatta, alltså när jorden känns våt. Torka av bladen med en fuktig trasa för att hålla dem rena från damm.

VÄXTBIOGRAFI


Ursprung och Historia: Calathea orbifolia, en medlem av Marantaceae-familjen, är ursprungligen från Sydamerikas regnskogar. Dess distinkta blad och tropiska ursprung gör den till en populär inomhusväxt över hela världen.

Kallas "Prayer Plant": Calathea orbifolia är en av många växter inom Calathea-släktet som är kända som "Prayer Plants". Detta namn kommer från bladens vana att öppna och stänga sig som i en bönsammandragning, vilket observeras särskilt tydligt på natten

Favorit hos katter: Calathea orbifolia är en säker växt för katter och andra husdjur. Dess icke-giftiga löv gör den till ett populärt val för husdjursägare som vill ha gröna växter i hemmet utan att oroa sig för deras djurs välbefinnande.

Objektnr 634 160 169

Visningar 83

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 25 jun 09:15

Calathea Orbifolia

Pris

85 kr
Annonsen är avslutad

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också