Beskrivning

Vackert tonad ringblomma i en krämig vaniljgul färg. Mitten av blomman är starkare gul och de yttersta kronbladen är nästan vita.

Ringblomma är en ätbar och lättodlad bimagnet. Blomman kan användas i sallader, som te, i växtfärgning eller i lenande salvor. Fin i både rabatter och i buketter. Självsår sig lätt. Höjd: cirka 60 centimeter

Sås direkt på växtplatsen när jorden reder sig i april-juni. Vattna före sådd och håll jorden fuktig under tiden som plantorna växer. Sådjup: 1 centimeter. Kan även sås på hösten i september-oktober. Plocka regelbundet bort vissna blommor. Då blommar ringblommorna länge. Blomningstid: juni-september.

Påsen innehåller 2 gram, omkring 200 frön

Grobarhet i laboratorietest: 83%

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker då för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt. Texten på fröpåsen är på polska, men har tydliga bilder som beskriver hur man sår fröna. Beskrivningen här ovanför kan också vara till god hjälp.

Objektnr 499482870

Visningar 1 227

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Ringblomma ’Cream Beauty'. Lyser vackert i skymningen!

Pris

21 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 678 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?