Beskrivning

Rosenkrage liknar prästkrage och finns i många fina färger. Robinson’s är en rikblommande blandning av stora blommor i den rosa-röda-vita färgskalan. Den växer tätt och buskigt och ger en bra stomme i rabatten.Blomningen sker i juli-augusti. Klarar upp till växtzon 6. Höjd:70 centimeter. Rosenskäran Robinson's Giants är tålig som snittblomma och håller sig cirka 7-10 dagar i vatten.

Förr gjorde man gärna ett effektivt medel mot insektsangrepp av rosenkrage: Plocka blommorna, låt dem torka och krossa dem. Låt dem sedan dra i vatten en stund och filtrera blandningen. Späd därefter ut vätskan med vatten och spreja mot exempelvis bladlöss.

Förodla inomhus i februari-mars. Sådjup: 0,2 centimeter. Täck fröerna med ett ytterst tunt lager perlit eller jord. Täck sedan sådden med gladpack som du gjort luftningshål i och ställ varmt i 20-22 grader. När fröna grott placera då sådden svalare och ljust (15-18 grader). Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över. Du kan även så fröna utomhus i krukor eller på friland maj-september. Bör vintertäckas.
Påsen innehåller cirka 200 frön.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar i princip alla. Samfraktar gärna auktioner och köp som avslutas med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med dessa frön väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 527585147

Visningar 1 023

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Rosenkrage Robinsons Giants Perenn. Fin till snitt! 200 frön!

Pris

25 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 668 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?