Beskrivning

Solros-blandning höjd 150-250 cm
En underbar blandning av de mest dekorativa höga solrossorterna. De blommar med ganska stora och medelstora blommor i en mängd av ljusa och mörka färger (gul, brun, orange, citrongul, ...) och är helt fantastiska. Lätta och snabba att odla. Denna mix kommer i många storlekar och därmed passar för rabatter och krukor. Du kan ha dem som bakgrundsblomma eller solitär. Varför inte skapa en häck som insynsskydd mot förbigående eller den nyfikna grannen. Perfekt i bakkanten på sommarrabatten där den ger höjd. Blir extra dramatiska i kombination med andra enkla ettåringar som rosenskära eller blåklint. Solrosor lockar en mängd nyttoinsekter. Deras överblommande blommorna kan också lämnas för att ge föda åt fåglar över hela vinter

Förkultiveras inomhus i april, ett frö/kruka. Använd näringsberikad planteringsjord. Håll sådden vid 20-25 grader, ljust och svalt efter groning. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland i maj-juni. Gallra för tätare plantor. Solrosen vill gärna ha väldränerad och näringsrik jord men kan växa i princip i alla sort jordar. Den bör stå i full sol.

Alla fröer packas i zip påsar som också innehåller bild och såbeskrivning på respektive växt.
Besök gärna mina övriga auktioner/butik. Jag sampackar alltid och har EN fraktavgift oavsett hur många fröpåsar du köper. Du får dessutom en extra fröpåse i bonus om du köper 5 st. och två om du köper 10 st. osv som går i samma tema som dina köp.

Objektnr 582344403

Visningar 776

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Solros-blandning, höjd 150-250 cm, blommar juli-september, minst 30 frön

Pris

20 kr

Stenros

Flen, Sverige

5.0

Stenros

Verifierad

Toppsäljare

3 607 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 500 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?