Beskrivning

FRÖN (50st/påse)

Trivialnamn: Thaibasilika, Orientalisk basilika, Kanelbasilika
Vetenskapligt namn: Ocimum basilicum var. thyrsiflora
Familj: Lamiaceae

Växthistoria & användning:

Thaibasilika är en variant av basilika som är vanligt förekommande i det asiatiska köket. Den har en stark smak och doft av lakrits och kryddnejlika, och används ofta i curryrätter och soppor. Den är även utmärkt att använda färsk i sallader och vårrullar.

Blad och blommor går utmärkt att brygga färskt örtte på. Samtliga växtdelar är ätliga.

Historiskt sett har thaibasilika använts inom traditionell medicin för dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Den har också använts för att lindra symtom av illamående och matsmältningsproblem.

Thaibasilika är också känd för att locka till sig fjärilar och bin, vilket kan göra den till ett viktigt inslag i trädgården.

Odling:

Thaibasilika är en lättodlad växt som trivs i varma och fuktiga klimat. Den är vanligt förekommande i Sydostasien där den trivs i näringsrika jordar och lägen med full sol.

För att imitera dessa förhållanden i Sverige odlas thaibasilikan bäst i växthus, alternativt ute under sommarhalvåret och ställs in på vintern för att skydda från frost.

Thaibasilikan är flerårig och ifall du inte har växthus med odlingsbäddar odlas den alltså bäst i kruka så den kan ställas in om vintrarna, för att efter några år kunna växa sig till ett litet träd.

Vattna plantorna regelbundet och se till att de inte torkar ut. Det är också viktigt att plocka bort blommorna när de dyker upp för att uppmuntra tillväxt av bladverk.

Sådd:

Så fröna i fuktig såjord. Täcka gärna med plast försedd med lufthål för att hålla sådden fuktig. Håll sådden jämnt fuktig, inte våt.

Ifall du vill odla Thaibasilikan som ettårig kan du så fröna direkt i marken när frostrisken är över.

Egenskaper:

Årighet: Flerårig
Växtläge: Full sol
Höjd: Upp till 160 cm
Grotid: 7-14 dagar

Lycka till!

Skickas via posten med en 22kr i fraktkostnad!

OBS! Vill ni utnyttja fraktkostnaden och är intresserade av fler typer av frön? Se våra övriga annonser och få fröna skickade tillsammans (22kr i frakt)

Objektsnr 627532547

Visningar 158

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 5 apr 17:40

FRÖN Thaibasilika (Ocimum basilicum var. thyrsiflora)

Såld för

39 kr
Annonsen är avslutad

Tradgardsdags

Malmö, Sverige

4.9

Tradgardsdags

Verifierad

Toppsäljare

290 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?