Beskrivning

Sorten 'Romy' går sent i blom. Då kan du skörda knölarna under en lång tid. Fröna är också användbara, som brödkrydda och till te mot orolig mage. Perenn grönsak som i södra delarna av landet överlever vintern. Passar bäst att odla på friland i zon 1-5. Odla inte fänkål i närheten av tomater, dill eller koriander. Fänkål föredrar en väldränerad växtplats.

Förodla inomhus i såjord april-maj. Sådjup: 1-2 centimeter. Täck sådden med gladpack, som du gjort luftningshål i. Utplantera, efter avhärdning, när risken för nattfrost är över i mitten av juni. Kan även sås direkt på växtplatsen när jorden blivit ordentligt uppvärmd i mitten av juni. Fänkål är värmeälskande.Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under tiden som fröna gror.

Påsen innehåller omkring 270 frön (1g).

Grobarhet i laboratorietest: 90%.

Fröerna är färska, inhandlade från erkända europeiska fröhandlare och har hög grobarhet. Detta är fröer jag själv använder och jag provodlar merparten. Samfraktar gärna auktioner och köp som går ut med maximalt tre dagars mellanrum. Ett porto räcker för upp till tio fröpåsar. Påsen med de här fröna väger dock mer än vanligt. Därför kan portot vid samfrakt bli lite högre än normalt.

Objektnr 533850002

Visningar 3 934

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Fänkål 'Romy'. Perenn grönsak. Använd både fröna och knölen!

Pris

16 kr

Frejasfröer

Dalum, Sverige

5.0

Frejasfröer

Företag

Toppsäljare

2 647 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?