Beskrivning

Ernst Billgrens första NFT-konstverk.

- Titel: “Ego”
- Verket består av tre delar: digitalt konstverk (NFT), fysisk målning (NFT), en idé i form av en text (digital)
- Mått på det fysiska verket (HxBxD): 48x42x15 cm
- Det fysiska och digitala NFT-verket finns enbart i en upplaga och köparen har äganderätt till dessa
- NFT:n är ett digitalt köpebevis och innehåller både det fysiska och digitala verket
- Hämtas i Stockholm

Traderas auktioner förlängs inte vid auktionens sluttid utan avslutas på angivet klockslag, 20:00 den 27/3, då den med högst lagt bud vinner.

Ernst Billgren har skapat en serie om tolv NFT-konstverk som kommer att säljas på Tradera. Med den övergripande titeln ”Tolv portar” utvecklar han sina tankar om vad som skapar bra konst, en fråga han uppehållit sig vid under hela sin karriär. Det första konstverket i denna serie heter “Ego” och auktioneras nu ut.

Varje NFT-verk i serien består av tre sammankopplade delar: ett digitalt konstverk, en fysisk målning baserat på det digitala verket, samt en idé - i form av en text. De tolv verken auktioneras ut som NFT:er - ett digitalt bevis på dess skapare, äkthet och ägare.

I vilken form kommer de tre delarna?
    - Det fysiska verket är en NFT i trä, målad i olja på pannå och glas.
    - Det digitala verket är en digital NFT och kommer i mp4-format.
    - Det skrivna verket är en idé och kommer som en digital fil. Notera att idén inte kan ägas och att texten kan publiceras i andra sammanhang i framtiden.
Efter avslutad auktion
Efter auktionsslut tas en dialog mellan köpare och säljare avseende vilken betalningsmetod som föredras. Betalningen kan göras i SEK, kryptotillgångar eller andra etablerade valutor om köpare och säljare kommer överens om det. Betalning sker via banköverföring i SEK eller direktöverföring av andra etablerade valutor direkt till säljaren. Vårt team kommer att stötta i alla steg tills NFT:n och dess blockkedja överförs till köparen.

Vid köp av denna NFT upprättas ett digitalt kontrakt mellan köpare och säljare. Kontraktet beskriver bl.a. garantier och innehåller villkor om konstnärens provision på 8% vid alla framtida försäljningar.

Verken kommer att visas på Taverna Brillo i Stockholm mellan den 17-30 mars, där även samtal om konsten och NFT:s roll kommer att äga rum. Vinnaren av auktionen får tillgång till verket efter erlagd betalning och efter avslutad utställning på Taverna Brillo.

Mer information om samarbetet mellan Ernst Billgren och Tradera hittar du på tradera.com/info/rethinkingart. Här hittar du även praktisk information kring köpet.

Objektsnr 532075371

Visningar 62 913

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 27 mar 20:00

NFT-konstverket “Ego”, Ernst Billgren

Slutpris

|

112 000 kr

Auktionen är avslutad

B.I.R.N vann auktionen

Uppmärksammad auktion

Detta betyder att du behöver verifiera din identitet innan du lägger ett bud.

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?