Beskrivning

Vi står inför en utmaning som vi vill dela med er. Vi måste sälja vår älskade Footly Bil. Som många av er vet, så tar vi inga genvägar i vårt hållbarhetsarbete. Var vi alltid kört på gas. Gasen vi har använt har lokalproducerats från ett kraftvärmeverk endast 5 km bort ifrån Footly. Gasen har tillverkats av matavfall med bara några milsradie ifrån oss. Detta har varit ett utmärkt alternativ för att minska vår miljöpåverkan på ett lokalt svenskt sätt.
Tyvärr har vi mött hinder på vägen. Statens beslut att ta bort subventionerna för gas och hårdare kontroller av gasbilar. Vi fick offert från nyproducerade bilfirmor på över 80000kr att laga och det stämmer naturligtvis inte utan det var med kommentaren att vi ska köpa en ny bil, de har alltså inget hållbarhetstänk. Så det verkar finnas krafter som inte stöder klimatneutralt lokalt bränsle i och ifrån Sverige som ett alternativ. Trots att vår bil är väl underhållen och servad, har rostiga gastankar gjort att den inte klarade gasinspektionen och därmed besiktningen.

Det är dock värt att nämna att bilen också har möjlighet att köra på bensin med en tank på ca 20 liter. Det finns alternativ att antingen laga gastankarna eller registrera om den. Bilens dokumentation är omfattande, inklusive bevis på kamremsbyte och årlig service och fler reparationer därtill. Alltid inlämnad på service efter besiktning där väletablerade firmor fixat allt som behövts. De bristerna vi vet är att displayen är ur funktion, den har gått ca 21000mil (avläst med uppkoppling), det finns lite små rost, ena blinkiserna på backspegeln har en spricka och bromsarna kan behöva ses över. Vi inkluderar både vinter- och sommardäck på fälg med bra däck i försäljningen.

Registreringsnummer FFE179. Bilen har är avställd och har körförbud. Säljes i befintligt skick på auktion endast utrop 1kr. Footly är ett svenskt företag som tar hållbarhet på allvar, även socialhållbarhet, så vi betalar moms, kollektivavtalade löner, arbetsgivaravgifter, skatter och mer. Därför är det självklart för oss att det är moms på bilen. Budet du lägger är alltså inklusive 25% moms, inget tillkommer utöver det du bjuder!

Vi hoppas verkligen att någon kan ta vara på denna bil och låta den leva vidare. Den finns tillgänglig för visning på Footly, så om du är intresserad är du varmt välkommen att skicka ett meddelande så ordnar vi en tid för dig att titta närmare på den, eler om du vill ha fler bilder eller information.
Var ute i god tid för i slutet brukar buden skena.

Tack till alla er som är en del av Footly´s hållbarhets resa helt utan greenwash.

FOOTLY
Footly startades 2017 och har sedan dess jobbat hårt med att förändra människors shoppingbeteenden och konsumtionsmönster.
Footlys uppdrag är att främja hållbar och medveten konsumtion, och samtidigt erbjuda praktiska lösningar som gynnar både människor och planeten.
Genom att ta emot och sälja begagnade saker bidrar Footly till att främja cirkulär ekonomi och vår världs välmående. Footly vill förändra människors syn på att handla begagnat och möjliggöra att så mycket som möjligt återanvänds. Genom att göra detta vill Footly minska slöseri och främja en mer medveten konsumtionskultur, och i längden minska trycket på vår världs naturresurser.

Objektnr 631851146

Visningar 4 601

Publicerad

AnmälSälj liknande

Ons 15 maj 14:59

FIAT DOBLO MAXI 2014 CNG/Bensin | FOOTLY Bilen

Slutpris

|

25 500 kr

Auktionen är avslutad

RogerÅhlin vann auktionen

Footly

Taberg, Sverige

4.9

Footly

Företag

Toppsäljare

32 766 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar|Fri frakt över 1 500 kr

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?