Beskrivning

Frukter från främmande länder Bok Frukt 378 sidor

Inbunden bok. Utgiven 2002.

I gott skick. Hel och ren.

Dimensioner 300 x 225 x 30 mm Vikt 1800 g
Aldrig någonsin har de exotiska frukterna beskrivits så uttömmande som i Frukter från främmande länder. Ingenstans finns så många unika bilder samlade. Boken beskriver och berättar mer eller mindre detaljerat om drygt 200 arter med goda frukter samt minst lika många andra växter som är besläktade med fruktslagen och har betydelse på ett eller annat sätt.

När man har läst boken vet man allt som är värt att veta om frukter och dessutom mycket om växtvärlden. Författarna tar ett helt nytt grepp på ämnet. I stället för att beskriva frukt efter frukt och visa en bild till varje art, berättar de om 37 växtfamiljer. Texten blir ett gränsöverskridande äventyr där fruktslagen är den röda tråden. Ett ämne som kanske kan tyckas torrt och tråkigt förvandlas till en roande och allmänbildande resa genom människans historia och hennes förhållande till växtvärlden.

Eftersom varje växtart är unik är berättelsen om den unik. Läsaren får veta växtens ursprung, hur den blev kulturväxt och hur den spreds av människan. Folkvandringar, krig och upptäcktsresor, olika religioner, kulturer och tänkesätt påverkar dagens odling och användning av fruktslagen. Hur går det till när en vild växt blir kulturväxt? Vad är skillnaden mellan domesticering och växtförädling? Vilka egenskaper hos växten påverkar förökning, odling och skörd? Frukter från främmande länder är inte en kokbok, men ger alltid beskrivningar av smaker och råd om behandling och tillagning av frukterna.

Schenker = spårbart, försäkrat.

Tradera hanterar betalning och vi får besked när det är betalt.

3-5 vardagar efter din betalning har du den hos dig.

@=@ Kolla @=@ Spana @=@ Speja!
Vi har cirka 700 objekt till salu. Samfraktar om möjligt!
Köper du flera objekt så kommer vi att reglera frakten och återbetala överskjutande kostnad.

Objektnr 555504201

Visningar 178

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Frukter från främmande länder Bok Frukt 378 sidor

Pris

329 kr

Förmedlingshuset

Ödåkra, Sverige

5.0

Förmedlingshuset

Företag

Toppsäljare

2 183 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?