Beskrivning

Net.wars kampen om nätet
Lars Ilshammar & Ola Larsmo


Atlas 1999. Pocket 165 sidor. Mycket gott skick.
ISBN 9189044363

Genom Internet och den nya informationstekniken skapas en helt ny form av offentlighet, en möjlighet att förstärka och fördjupa demokratin. Men när den nya teknikens möjligheter blir tydliga väljer politikerna att dra sig undan och låta marknaden sköta jobbet.
net.wars är en kritisk granskning av bristen på svensk IT- politik. Den första boken som på allvar tar upp debatten om IT och demokratin. Samtidigt är det en fascinerande resa genom den moderna IT-kulturen. Genom författarnas ögon och modem får ni följa med till allt från cyberpunk- författare i USA och Internetpionjärer i Ryssland till offentliga databaser i Sverige.

När net.wars kom ut första gången 1997 fick den ett enormt genomslag bland läsare och kritiker och den används bland annat som kurslitteratur vid flera universitet. I den här nya utgåvan har författarna skrivit ett nytt efterord, som uppdaterar läsaren om Internetutvecklingen och IT-debatten under de senaste två åren.
"net.wars är ett välbehövligt inlägg i den svenska IT- debatten. Ett inlägg som förhoppningsvis skakar om..." JESPER LÖVKVIST, GP

"Larsmo och Ilshammar ser med rätta Internet som ett potentiellt verktyg för en fördjupad demokrati.. Kanske är net.wars årets viktigaste debattbok." OIVVIO POLITE, EXPRESSEN

Objektsnr 630671636

Visningar 48

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 19 maj 18:35

Net.wars kampen om nätet, Lars Ilshammar & Ola Larsmo

Pris

30 kr

leufvenius

MALMÖ, Sverige

5.0

leufvenius

Verifierad

Toppsäljare

1 219 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?