Beskrivning

CENTRALEUROPAS HISTORIA

av Kristian Gerner

Natur & Kultur förlag 1997.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, bruksspår på omslaget, bok i gott skick.

Centraleuropas historia är en brett upplagd skildring av regionens historia ur ett allmänt europeiskt perspektiv. Kristian Gerner analyserar politik, ideologi och ekonomi i Centraleuropa under tusen år, från det regionen kristnades och fram till våra dagar.

De länder som tas upp avgränsas med utgångspunkt i de nuvarande staterna Polen, Slovakien, Tjeckien och Ungern, men boken behandlar även de områden som tidigare ingått i dessa stater men nu ligger i andra länder. Tonvikten ligger på vad som är gemensamt för detta område mitt i Europa och ger det dess särskilda identitet.

Genom hela boken jämför Kristian Gerner utvecklingen i Centraleuropa med den i Västeuropa och diskuterar beroenden, likheter och olikheter. Tyskarnas och judarnas historiska roll i Centraleuropa fokuseras särskilt. Senare generationers tolkning av tidigare skeenden ägnas stor uppmärksamhet liksom hur de historiska myterna återkommer i konst, litteratur, teater och film och hur dessa myter används för ideologiska syften. Den historiesyn som vägleder politiker och andra medborgare i dagens Centraleuropa ges också en kritisk granskning.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

Objektnr 604350127

Visningar 157

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

CENTRALEUROPAS HISTORIA Kristian Gerner 1997

Pris

190 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 187 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?