Beskrivning

Döda bin Ladin : Obamas hemliga krig
av Mark Bowden

I sin viktigaste bok sedan Black Hawk Down skildrar Mark Bowden slutet för en av 2000-talets mest hatade personer. Han följer operationen steg för steg, från spionage och spaningsarbete till planering, beslut och genomförande. Detta är en unik skildring av den mest högprofilerade operation en specialstyrka någonsin genomfört - den gastkramande berättelsen om hur mannen som låg bakom 9/11 mötte sitt öde.

Usama bin Ladin lyckades upprätthålla kommunikationen med sitt terrornätverk trots att han gått under jorden. En efter en dödades hans närmaste män och snaran drogs åt. President Obama betraktades till en början av vissa som en naiv fredsivrare på grund av sitt motstånd mot Irakkriget. I ord och handling har han dock visat prov på stort ansvarstagande, och blivit en av de mest beslutsamma och engagerade överbefälhavare som någonsin suttit i Vita huset.

Döda bin Ladin berättar inträngande om det omvälvande förändringsarbete som USA:s specialstyrkor och CIA genomfört. Både militären och underrättelseväsendet har fått anpassa sig rejält för att effektivt kunna bekämpa statslösa fiender som al-Qaida. Och i maj 2011 fick hela världen se resultatet. Världens mest eftersökte terrorist hittades och dödades.

Mark Bowden är en av vår tids främsta reportageförfattare. Hans nya bok är en rapp berättelse om jakten som ledde fram till Usama bin Ladins död. Bowden har haft tillgång till helt unika källor, däribland president Obama själv. Den drivna berättelsen för oss rakt till händelsernas absoluta centrum: där besluten fattades, där historia skrevs. Hela vägen till det blodiga slutet i villan i Abbottabad.

Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2012-10-16
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Thomas Engström
Originaltitel
The Finish
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt

440 g

SAB
Oclb
ISBN
9789100134075
.
.
.
Skick enligt bild. studera bilden/bilderna ordentligt, önskar ni ytterligare information, fråga gärna innan ni beställer. Alla våra böcker är i gott antikvariskt skick. lästa och använda, eventuella ägarnamnteckningar beskrives ej, om de inte är väldigt störande. Eventuella övriga defekter står i beskrivningen.
När det gäller böcker som kostar 100.- eller mindre så har vi ingen möjlighet att svara på frågor om dessa.
.

Portokostnaden är den som står i annonsen, vi samskickar gärna, Fraktfritt vid köp över SEK 2000.-
Vi skickar med Postnord frimärkt eller Postnord företagspaket (Parcel) för paket. vi kan för tillfället inte skicka postnord mypack .
Vi skickar varje dag, så snart vi ser att din betalning inkommit till tradera. Wellpappkartong eller postnords egna blå påsar, eller som vanligt brev, vilket som nu passar bäst i avseende på pris och kvalitet,
VI kan för tillfället INTE skicka med Schenker/DHL/BRING eller andra befraktare.
.

Annat porto för leverans till utlandet.
.

Vill ni ha extra bra packat så kostar det SEK 100.- extra. tala då om det innan ni betalar, så ändrar vi portokostnaden på tradera, skickas då även som registrerad försäkrad försändelse. (postnord)
Hämtning av böcker kan endast ske, av betalda varor, efter överenskommelse Hos Kokbokhandeln Connoisseur. (Göteborgsvägen 89, Mölndal). ingång via receptionen, två trappor upp.
Det går inte att betala vid hämtning.
Konsumentköplagens regler gäller.
14 dagars ångerrätt för ordervärde över SEK 400.-, enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Objektnr 528791896

Visningar 312

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Döda bin Ladin : Obamas hemliga krigav Mark Bowden

Pris

100 kr

petrus_thulin

Mölndal, Sverige

4.9

petrus_thulin

Företag

Toppsäljare

7 151 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?