Beskrivning

Oväder : nyheter från en allt varmare värld
av Mark Lynas

Medan vi diskuterar om växthuseffekten verkligen är ett hot eller inte, så finns det andra som lever mitt i dess verklighet. Invånarna i den lilla ögruppen Tuvalu i Stilla havet kan med egna ögon se hur deras land försvinner. Snart kommer alla områdets öar att ligga under vatten. Befolkningen på Tuvalu evakueras redan nu till Nya Zeeland. Floden Rimac som förser Perus huvudstad Lima med vatten, kommer i en nära framtid att vara torrlagd sex månader om året eftersom de glaciärer som förser Rimac med vatten snart inte finns längre. Temperaturen i Alaska stiger tio gånger snabbare än i resten av världen. Och effekterna är så dramatiska att hela ekosystem håller på att kollapsa.

Växthuseffekten är ett faktum och konsekvenserna håller sakta men säkert på att bli ödesdigra, i ordets krassaste betydelse. För att bara i någon mån bromsa den utveckling som sker skulle vi behöva ett nytt Kyotoavtal, men fem gånger så radikalt som det nuvarande.

Mark Lynas har rest kors och tvärs över vårt allt varmare jordklot. Han har träffat och lyssnat på människor i de områden som redan drabbats. Han analyserar och drar slutsatser. Den bild som träder fram är chockerande. Oväder är en bok som rör oss alla, en ögonöppnare av samma slag som en gång Rachel Carsons Tyst vår.

Det är något konstigt med vädret, säger allt fler. De har alldeles rätt.

Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Ulf Gyllenhak
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
High Tide - News from a Warming World
Medarbetare
Skarbrandt, Göran (form)
Dimensioner
221 x 153 x 25 mm
Vikt

580 g

SAB
Uhc,Ubaj
ISBN
9789170370861
.
.
.
Skick enligt bild. studera bilden/bilderna ordentligt, önskar ni ytterligare information, fråga gärna innan ni beställer. Alla våra böcker är i gott antikvariskt skick. lästa och använda, eventuella ägarnamnteckningar beskrives ej, om de inte är väldigt störande. Eventuella övriga defekter står i beskrivningen.
När det gäller böcker som kostar 100.- eller mindre så har vi ingen möjlighet att svara på frågor om dessa.
.

Portokostnaden är den som står i annonsen, vi samskickar gärna, Fraktfritt vid köp över SEK 2000.-
Vi skickar med Postnord frimärkt eller Postnord företagspaket (Parcel) för paket. vi kan för tillfället inte skicka postnord mypack .
Vi skickar varje dag, så snart vi ser att din betalning inkommit till tradera. Wellpappkartong eller postnords egna blå påsar, eller som vanligt brev, vilket som nu passar bäst i avseende på pris och kvalitet,
VI kan för tillfället INTE skicka med Schenker/DHL/BRING eller andra befraktare.
.

Annat porto för leverans till utlandet.
.

Vill ni ha extra bra packat så kostar det SEK 100.- extra. tala då om det innan ni betalar, så ändrar vi portokostnaden på tradera, skickas då även som registrerad försäkrad försändelse. (postnord)
Hämtning av böcker kan endast ske, av betalda varor, efter överenskommelse Hos Kokbokhandeln Connoisseur. (Göteborgsvägen 89, Mölndal). ingång via receptionen, två trappor upp.
Det går inte att betala vid hämtning.
Konsumentköplagens regler gäller.
14 dagars ångerrätt för ordervärde över SEK 400.-, enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Objektnr 528933213

Visningar 274

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Oväder : nyheter från en allt varmare världav Mark Lynas

Pris

100 kr

petrus_thulin

Mölndal, Sverige

4.9

petrus_thulin

Företag

Toppsäljare

7 162 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?