Beskrivning

NÄR JORDEN STOD STILLA Atle Næss + GALILEIS DOTTER Dava Sobel

NÄR JORDEN STOD STILLA Galileo Galilei och hans tid - Atle Næss -Leopard förlag 2007 - Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår.

År 1633 i den lilla byn Arcetri, belägen på en skogsklädd kulle söder om Florens, förbereder sig en gammal man för att resa till Rom. Pesten härjar omkring honom och han är svag och sjuklig efter en lång och kall vinter. Han är osäker på om han ens kommer att överleva resan och skriver sitt testamente. I Rom väntar hans livs hittills största utmaning: förhör inför inkvisitionen om sin kätterska uppfattning att jorden kretsar kring solen, för detta riskerar han att brännas på bål.
När jorden stod stilla är berättelsen om matematikern och fysikern Galileo Galilei, en av tidernas mest berömda vetenskapsmän. Galilei var en både anspråkslös och ärelysten man. Detta är historien om hans livsgärning; om hans experiment och upptäckter, om hur han bidrog till att förändra vår uppfattning om universum. Men det är också en skildring av den epok han levde och verkade i, av furstehuset Medici, av hans beskyddare och fiender i kampen om sanningen. Atle Næss biografi om Galileo Galilei levandegör en betydelsefull och dramatisk period i Europas historia.

GALILEIS DOTTER - Dava Sobel - W & W förlag - Inbunden med skyddsomslag i gott skick, ett mindre riss på omslaget, lagat på insidan.

Inspirerad av de märkliga brev som finns bevarade från Galileo Galileis dotter till hennes far har Dava Sobel författat en levnadsteckning som genljuder av den store fysikerns röst.
Galileo Galilei (1564-1642) ville först gå i kloster, men greps av en forskariver som skulle göra honom till sin tids främste vetenskapsman. Av Galileis tre barn, alla med en kvinna som han aldrig gifte sig med, var det den äldsta dottern, nunnan Maria Celeste, som mest liknade honom i briljans, flit och känslighet och som blev hans förtrogna. Hennes kärleksfulla stöd och innerliga tillgivenhet blev den största styrkekällan under hans mest produktiva och orosmättade år. Breven från henne, som Dava Sobel mästerligt har vävt in i berättelsen, gör Galilei och hans livs dramatiska kollision mellan vetenskap och religion levande för oss som aldrig förr.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 413011560

Visningar 734

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

NÄR JORDEN STOD STILLA Atle Næss + GALILEIS DOTTER Dava Sobel

Pris

290 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 132 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?