Beskrivning

SYLVIA PLATHS DAGBÖCKER OCH ANTECKNINGAR 1950-1962

red: Karen V. Kukil

Norstedts förlag 2003.

Inbunden med skyddsomslag i mycket gott skick, mindre bruksspår.

Sylvia Plath, amerikansk författare och poet, var endast trettio år gammal då hon tog sitt liv 1963. Hon blev en symbol för kvinnans kamp för självständighet och frihet under 60- och 70-talen och romanen Glaskupan (1963, översatt 1974) och den postuma diktsamlingen Ariel (utkom 1965) kom att få stor betydelse för många generationers kvinnor.

Sylvia Plath var en intelligent och väluppfostrad medelklassflicka från Boston. Förhållandet till pappan var kluvet - han dog när hon var endast tio år och detta kunde hon aldrig förlåta honom. Det var i Cambridge, där hon studerade på stipendium, som hon lärde känna syskonsjälen Ted Hughes - även han författare i vardande. De stöttade varandra i diktandet och försökte få sina litterära alster publicerade. Allt verkade på ytan perfekt - de gifte sig, reste och arbetade tillsammans, fick så småningom två barn och slog sig ned på en enslig gård i Devon. Men skenet var bedrägligt - äktenskapet var ohållbart. Ted hade inlett en relation med en annan kvinna som fött hans barn. Ted flyttade och Sylvia skaffade en lägenhet i London. Det var där som hon 1963, endast trettio år gammal, begick självmord.

För första gången publiceras nu alla Sylvia Plaths bevarade brev och dagböcker, även de som varit i Ted Hughes ägo fram till hans död 1998. I dagböckerna möter läsaren en ung kvinna som både känner livsglädje och dödslängtan. Hon funderar över livet, kärlek och döden. Hon konstaterar klarsynt att villkoren för män och kvinnor är mycket olika. Pojkar får spela ut sin sexualitet medan flickor ska hålla på sig. Hon vet att hon vill skriva och bli författare men tvivlar på sin egen begåvning. Periodvis lider hon av svåra depressioner och redan 1953 försökte hon ta sitt liv.

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 519085142

Visningar 621

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

SYLVIA PLATHS DAGBÖCKER OCH ANTECKNINGAR 1950-1962 Karen V. Kukil 2003

Pris

330 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 135 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?