Beskrivning

VEM SNODDE OSTEN? Hur vi tacklar förändringar

av Spencer Johnson

BrainBooks 2021.

Inbunden med skyddsomslag i gott skick, mindre bruksspår.

Kan en bok om ost och möss verkligen räknas till managementklassiker? Ja, om boken heter VEM SNODDE OSTEN och den läses som en allegori. Budskapet är att vi människor inte ska vara rädda för förändring, och historien har sålts i miljontals exemplar.
VEM SNODDE OSTEN? eller WHO MOVED MY CHEESE? skrevs 1998 av amerikanen Spencer Johnson. Han hade kommit på historien redan 1978 när han gick igenom en jobbig skilsmässa och brukade berätta om mössen Sniff och Snabb och pysslingarna Suck och Stön, för vänner och på föreläsningar. Först tjugo år senare skrev han ner den, och skapade en bok som man inte bara läser ut på mindre än en timme, utan vad som skulle bli förra årtiondets mest säljande managementbok. Men alla är inte lika förtjusta. Från de miljontals anställda som fått ett exemplar från företagsledningen har man ofta kunnat höra att de känt sig förolämpade. Dels för att det på ytan är en saga, mest lämpad för barn, och att den just därför förringar deras intelligens, men kanske mest för att den säger att de måste acceptera och se det positiva i förändringar. Spencer Johnson själv har i flera intervjuer sagt att han avråder chefer från att massutdela boken till anställda. Det kan så lätt missförstås. Det är som att ge alla i företaget en flaska munvatten och skicka med en lapp där det står att de har dålig andedräkt, enligt Johnson. Han lägger allt som oftast till att historien innehåller självklarheter, och att den är tänkt att få människor att börja diskutera. Vilka Suck och Stön finns det i din omgivning, och vem är mer som Sniff och Snabb? Vilken typ är du själv? Det kan vara värt att fundera på. Originalets titel: WHO MOVED MY CHEESE? Översättning: Elisabet Norin

SE BILDER FÖR MER INFORMATION.

OBS! TORSDAG-FREDAG 25-26 APRIL ÄR JAG I FLYTTARTAGEN.

SÅLDA BÖCKER SKICKAS PÅ MÅNDAG.

Jag delar inte på annonser med fler än en bok.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

OBS! Då jag har fri frakt, väljer jag fraktalternativ.
Mindre böcker skickas med Postnord, större med Schenker eller DHL.
Jag packar på morgonen. Kontrollera din adress direkt vid köp!

FRAKTFRITT! (Inom Sverige, free shipping, only in Sweden).

Jag väljer fraktsätt och packar noga. Emballage ingår.

Betalning inom 5 dagar. Därefter läggs annonsen ut till försäljning igen.

Jag säljer endast begagnade objekt.

:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨¨*:·. .·:*¨

Som köpare hos Haldins Hylla har du 14 dagars ångerrätt.. Ångerrätten börjar gälla dagen efter du tagit emot varan. Detta enligt distans- och hemförsäljningslagen (2 kap. 1 § 3 st.) Du har då rätt att skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka inom 30 dagar. Det är köparen som betalar kostnaden för returfrakten. Det är bara att mejla mig så löser jag det hela!

Objektsnr 621732105

Visningar 96

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

VEM SNODDE OSTEN? Hur vi tacklar förändringar Spencer Johnson 2021

Pris

180 kr

Haldins_Hylla

Mönsterås, Sverige

5.0

Haldins_Hylla

Företag

Toppsäljare

15 124 omdömen

Läs omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?