Beskrivning

Ett väldigt fint kristallarmband i Bärnsten med små inslag av förgyllda runda guldkuber.
Omkretsen ligger på: 16,5–17 cm.
Armbandet har en vackra nyanser i bärnstenens alla möjliga skiftningar.

* Bärnsten är egentligen ingen sten, utan förstenad kåda från miljontals år gamla träd. Kådan sägs komma från ett nu utdött barrträd som växte i Baltikum och Skandinavien för omkring 45-50 miljoner år sedan, och med tiden hamnade den vid kusten och följde sedan med vidare ut i havet där den låg under tusentals år. Med glaciärernas hjälp kom bärnstenen sedan tillbaka till ytan, och kan nu hittas vid kusterna igen. De största fyndigheterna av bärnsten finns i Baltikum och Dominikanska Republiken, och denna bärnsten är ofta 25-40 miljoner år gammal. Bärnsten från Baltikum är känd för sin höga kvalitet, och den tros också vara den äldsta bärnstenen på jorden. Bärnsten från fyndigheterna i Dominikanska republiken är något yngre, men är också eftertraktad då den har fler exemplar med insekter och växtdelar i sig.

Förstenad kåda måste vara minst 20 miljoner år gammal för att få kallas bärnsten, annars får den namnet kopal. Bärnsten har använts som helande sten och skyddsamulett i över 7000 år, och den räknas som vår första ädelsten. Den har hittats i egyptiska gravar, bland annat i Tutankhamuns grav som är omkring 3000 år gammal. Bärnsten kallas ibland för ”flytande solsken”, vilket kommer av dess gyllene färg. På grund av materialet känns bärnsten också varm då man håller i den.

Bärnstenens egenskaper

Bärnsten är en starkt helande och renande sten, som också har beskyddande egenskaper. Den sägs öppna och rena samtliga chakran, och transformera negativ energi till positiv. Den hindrar oss från att ta in negativa energier, vilket gör den till en bra sten för bland annat personer som arbetar med att ge healing. Den sägs också kunna rena sin närmiljö. Bärnsten har en lätt och mild energi som verkar lugnande, samtidigt som den är energigivande och främjar kreativitet och livskraft. Den ger klarhet och underlättar beslutsfattning, och ökar vår spontanitet. Den står också för tålamod, balans och lugn, och den sägs ge bäraren tur i kärlek och äktenskap.

Bärnsten hör samman med vårt solar plexuschakra, men också vårt sakralchakra och halschakra. Den har en stark koppling till jorden, och har därför jordande vibrationer. Bärnsten är särskilt bra för självläkning av nedstämdhet, och den fungerar också läkande för vårt inre barn och för trauman i tidigare liv. Den kan lindra fobier och rädslor, och sägs balansera höger och vänster hjärnhalva. Den ger bättre självförtroende och sägs också ge allmän tur och framgång. Bärnsten kombinerat med andra gulfärgade kristaller och stenar ökar dess förmåga att attrahera pengar och ge ökad kreativitet. Bärnsten blir statiskt laddad om man till exempel drar den mot ylle, och denna elektricitet sägs dra till sig energi och kraft till bäraren av stenen.

Bärnstenens renande energier hjälper också vår fysiska kropp, och sägs ha positiva effekter på våra renande organ såsom lever, njurar, urinblåsa och mage. Bärnsten ger healing och läkande åt hela kroppen, och stimulerar kroppens självläkande processer. Då den hjälper till att öka energiflödet i kroppen har den positiva effekter på vår cirkulation och vårt endokrina system, och den sägs också vara särskilt bra vid problem av leder.
Då den stimulerar området kring halschakrat sägs den också ha en positiv effekt på vår hörsel och området kring öronen, och den sägs också kunna lindra huvudvärk.*

Skickar alltid min kristaller renade.
Tänk på att naturliga inklusioner, bergrester och oregelbundenheter förekommer i natursten.

*
Samfraktar gärna om ni hittar fler favoriter i mitt sortiment

Objektnr 631978649

Visningar 34

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 1 jun 16:35

Kristallarmband i Bärnsten

Pris

85 kr

Lovecrystals

Bromma/Stockholm, Sverige

5.0

Lovecrystals

Verifierad

Toppsäljare

354 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?