Beskrivning

Liten, men mycket eftertraktad meteorit från Muskingum County, Ohio.

Vikt: 0,4 Gram
Mått: 8,0x4,7x4,1mm

Levereras med ett exklusivt äkthets certifikat.

OBS. Om du vunnit flera auktioner, vänligen, betala inget förrän jag skickat samman ställning för frakt kostnad via mail.


Denna historiska meteorit är klassad som en Ordinary Chondrite (L6). Det är ett bevittnad nedslag som skedde den 1 Maj år 1860. Och har en TKW på ca 230 Kg.
Historik:
Över trettio individuella meteoritfragment, som vägde sammanlagt 230 kg, föll i ett brett stråk över östra centrala Ohio omkring klockan 12.45 den 1 maj 1860. Meteoriterna är uppkallade efter staden närmast den största koncentrationen av stenar, New Concord, hem för Muskingum College och den första amerikanen i omloppsbana runt jorden, John Glenn.
Tisdagen den första maj, klockan 28 minuter över tolv, greps människorna i trakten nästan av panik – slagna av en märklig och fruktansvärd dån på himlen, som skakade husen på många mils avstånd.
Den första rapporten hördes omedelbart över huvudet och efter några sekunders mellanrum följdes den av liknande rapporter med en sådan ökande hastighet att de inte längre var åtskilda efter att antalet 22 hade räknats, utan blev sammanhängande och dog bort som dånet från avlägsna källor.

Som medlem i I.M.C.A ( International Meteorite Collectors Association) medlems nr 5181 samt METSOC (Meteoritical Society) har jag förbundit mej att samtliga meteoriter jag säljer är 100% äkta och de uppgifter jag lämnar är riktiga. Gå gärna in på www.imca.cc

(OBS: Hela eller delar av annons texten får inte kopieras utan annonsörens medgivande.)


Betalningsvillkor:

Överföring till konto senast 5 dagar efter avslutad auktion.
Jag samlevererar givetvis fler vinster för billigare frakt.

Bud som vanligt,bindande

Objektsnr 627676655

Visningar 113

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 29 mar 19:04

Meteorit, New Concord, Muskingum County, Ohio.

Slutpris

|

130 kr

Auktionen är avslutad

Kn1P1son vann auktionen

orion62

Tranås, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

1 144 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?