Beskrivning

Meteorit NWA 869 Chondrite L 4-6

Vikt: 3,6 Gram

Mått: 15x12x11 mm.

Levereras med ett exklusivt äkthetscertifikat.

OBS. Om du vunnit flera auktioner, vänligen, betala inget förrän jag skickat samman ställning för frakt kostnad via mail.

Ett ypperligt tillfälle att komma över ett verkligt "skolexemplar" när det gäller meteoriter. Hittar man en meteorit,ser den med största sannolikhet ut på detta viset på insidan. Över 80% av meteoriterna som hittas på jorden är just Chondrite. Chondrite är en blandning mellan sten-järn-meteorit. Namnet Chondrite innebär att den innehåller vad som kallas "Chondruler".

NWA 869 är klassifiserad som L 4-6 och hittades år 2001. NWA är förkortning på North West Africa och L står för " Low metall". 4-6 är en betecking på Chondrulernas storlek. 869 är ett rent katalog nummer.

Meteoriter får sitt namn efter en geografisk plats där meteoriten slagit ner. Allende.Sikhote Alin.Campo del Cielo.Odessa, osv. NWA meteoriter hittas av kringresande nomader i nord-väst Afrika (NWA) och att avgöra den geografiska läget i öknen är näst intill omöjligt,därför får dessa meteoriter benämningen NWA ( North-West Africa).

Det här är ett perfekt exemplar för den som vill studera hur en äkta meteorit ser ut eftersom den har alla de rätta " ingredienser" som en meteorit ska ha.

Som medlem i I.M.C.A ( International Meteorite Collectors Association) medlems nr 5181 samt METSOC (Meteoritical Society) har jag förbundit mej att samtliga meteoriter jag säljer är 100% äkta och de uppgifter jag lämnar är riktiga. Gå gärna in på www.imca.cc

Samtliga meteoriter jag säljer,behandlar jag med ett specialvax som har utvecklats och används av British Museum.Detta förhindrar ev rost under en lång tid. Behandlingen görs efter att fotograferingen är gjort,vilket gör att färgen kan avika något i förhållande till verkligheten.

(OBS: Hela eller delar av annons texten får inte kopieras utan annonsörens medgivande.)

Betalningsvillkor:

Överföring till konto senast 5 dagar efter avslutad auktion.
Jag samlevererar givetvis fler vinster för billigare frakt.

Bud som vanligt,bindande

Objektnr 630 736 307

Visningar 98

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 13:41

Meteorit NWA 869. Individual. skolexemplar. 3,6 Gram.

Slutpris

|

72 kr

Auktionen är avslutad

CreativeMom vann auktionen

Hesa6

Uddevalla, Sverige

4.9

Hesa6

Verifierad

Toppsäljare

869 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också