Beskrivning

2 stycken Serigrafier i tillhörande portfolio och med certifikat. Av och från Sture Johannesson då just denna portfolio kommer från Stures egen samling och därmed är i ett väldigt gott skick eftersom den legat förvarad i Stures arkivskåp under alla dessa år.

Väldigt begränsad upplaga

Signerade, daterade och numrerade av Sture för IBM Computers. Läs mer om konstnären och verket under bakgrundsfakta nedan.

Ca mått per serigrafi 50 x 40 cm

Bakgrund:
På 70-talet ville Johannessons börja experimentera med att skapa konst med datorns hjälp och fick med sig de två största teknikjättarna i datorernas värld, Sten Kallin (IBM) och Steve Wozniak (Apple). Hur detta gick till är en annan historia men dom gillade parets konst och tankesätt så Sture och hans fru Charlotte Johannesson blev sponsrade med världens dåvarande mest avancerade maskinspark av datorer som bl a bestod av ett gäng IBM datorer av ett mångmiljonbelopp. Alltsammans gömdes i en lägenhet i Malmö. I samband med detta så startade även paret Johannesson digitalteatern och i samma stad hade även Sture sitt cafe Cannabis där han bland annat hängde mycket med musikartisten Peps Persson och lanserade många av sina verk bland annat detta. Sture Johannesson var en datorpionjär och en hippierevoltör, han mixtrade gärna detta i sin konst.

Sökord:
Cultstatus
Vintage
Popkonst
Hashflickan

Objektsnr 630840176

Visningar 49

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 5 maj 16:05

Exklusiv datorgrafik av Sture Johannesson - 2 st signerade Serigrafier med cert

Utropspris

|0 Bud

4 990 kr

Slutar om

Artsåklart

Dalby, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

220 omdömen

Läs omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?