Beskrivning

Opostat oskrivet. Kvalité 7. Mindre åldersfläckar kan förekomma.

Sångkortet var en unik krigstidshälsning som skickades mellan sina nära och kära hem till "deras pojkar" som kämpade utomlands. Dessa sentimentala gratulationskort publicerades i stora mängder mellan 1914-1918, främst av företag som verkar i Storbritannien och Frankrike. Sångkort producerades i en uppsättning av 3 eller ibland mer, med versen av en välkänd sång eller psalm. En fotografisk bild, vanligtvis av ett älskande par eller mor och hennes barn, skulle illustrera meddelandet om att mottagaren var för evigt i sina tankar.

Många förlag trycker på dessa underbara vykort, men fyra står ut som huvudleverantörer. Bamforth, Tuck, Valentines och Rotary.

Under det stora kriget var det enda sättet att kommunicera nyheter till massorna av tidningar och veckor illustrerade tidningar, "kriget" eller "militär" bildvykort med sin ofta färgglada bild och tryckt meddelande eller bildtext var ett välkommet sätt att personligt kommunikation för många människor. Verkliga fotografier användes ofta i dessa typer av vykort för att visa varandra vad som hände i kriget vid den tiden. Bildvykort var det perfekta mediet för att skapa en länk mellan männen på aktiv tjänst och deras familjer och vänner hemma.

Hej alla samlarvänner jag vill med denna fantastiska sajt sälja av lite utav det man har samlat på sig under åren och önskar att det finner något annat trevligt samlarhem. Om det är något som ni undrar över om dom objekt jag lägger ut så mejla gärna så ska jag försöka svara efter bästa förmåga.

FÖRSKOTTSBETALNING TILL BANKKONTO I NORDEA. KÖPAREN STÅR FÖR PORTOT. SELLER SHIPS WORLWIDE. PAYMENT VIA IBAN IS WELCOME.

MVH Tiger 1

Objektsnr 350270156

Visningar 815

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

Bamforth´s sång kort ca 1900-20 talet. Romantiskt motiv. Äldre kort från tiden.

Pris

30 kr

Tiger 1

Sollentuna, Sverige

5.0

Tiger 1

Verifierad

Toppsäljare

4 132 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Mer från samma kategori

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?