Beskrivning

Från Gylfe till Smyge - Örlogsflottan under två sekel

Boken handlar om vår örlogsflottas historia från år 1800 till millenniumskiftet. Boken avslutas med ett värdefullt fartygsregister.

Händelser inom och omständigheter kring flottans utveckling tydliggörs. Övergången från segel till ånga och från central- till skalförsvar. Bredsidor från linjeskepp byggda i trä var något helt annat än elden från Sverigeskeppens svåra kanoner. Världskrigens konvojtjänst, Italienjagarnas fataliteter, Hårsfjärdsolyckan, Ulvenkatastrofen, Skeppsgossekåren som levde länge, Sjökrigsskolan som kom till Näsby, Thörnellskeppen som blev kryssare, Mtb som blev jagare, Jagare som blev fregatter.

I slutkapitlen görs försök att förklara bakgrunden till kalla krigets ubåtskränkningar och precisera målet för den svenska marinen inför år 2000.

Den häftade boken i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i nyskick. Den är rikligt illustrerad med svartvita fotografier och reproduktioner.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 210/145 mm
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 255 gram
Sidantal 196
Författare Jan Linder
Förlag Infomanager
Språk svenska
Utgivningsår 1999
ISBN 91-630-8076-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Boken kommer att bli mycket väl emballerad. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet!

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 631347976

Visningar 25

Publicerad

AnmälSälj liknande

Fre 3 maj 18:58

Från Gylfe till Smyge – Örlogsflottan under 2 sekel

Utropspris

|0 Bud

75 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 797 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?