Beskrivning

IA 06 Yrke soldat

Boken om Sveriges första yrkesmilitärer i modern tid. En dokumentation i bilder över Sveriges nya försvar. IA 06, försöksförbandet inför Nordic Battlegroup.

Regnet vräker ner. Vattenmassorna gör gemensam sak med februarimörkret och bildar en svart, närmast ogenomtränglig ridå över det skånska landskapet. Det är ännu ett par timmar kvar till gryningen. Längs den svagt upplysta grusgången går det att urskilja små klungor av folk i rörelse. Två och två. Ibland tre. Någon ensam med huvudet sänkt. Det är dagen D för soldaterna i Sveriges nya snabbinsatsstyrka, IA 06. Efter nio långa månader av förberedelser är soldaternas väntan över. En del har ett litet K inskrivet i kalendern. Andra har bara gjort en cirkel kring det aktuella datumet. De flesta har lämnat sidan helt tom. Nu vänder de blad. Nollställer. Det är början på ett nytt kapitel, inte bara för dem själva och kompaniet, utan för hela det svenska försvaret. Aldrig någonsin tidigare har landet haft en så kompetent, välutbildad och motiverad insatsstyrka.

A 06 (Insatsstyrka armén) ska med ett dygns varsel kunna flygas till krig och oroligheter över hela jorden. Soldaterna var kontrakterade för två år, medelåldern var 25 år och hälften av dem hade erfarenhet från utlandstjänst medan omkring en fjärdedel kom direkt från värnpliktstjänstgöringen.

”Frilansfotografen Bonny Håkansson tillhör bildjournalistikens elitförband. Hans sätt att se för tankarna till de bästa danskarna. Som fotobok är det här en fempoängare.”

Den inbundna boken (kartonnage) i förlagets dekorerade pärmar är helt ny och i mycket nära nyskick. Den är nära nog genomillustrerad med fängslande, svartvita fotografier.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 220/295 mm (tvärformat)
Ryggbredd ca 15 mm
Vikt ca 1050 gram
Sidantal 152
Foto Bonny Håkansson
Text Göran Engström
Förlag eget
Språk svenska
Utgivningsår 2007
ISBN 91-633-1137-6

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 634 205 834

Visningar 27

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 17:58

IA 06 Yrke soldat – om försöksförbandet inför Nordic Battlegroup

Utropspris

|0 Bud

260 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 819 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också