Beskrivning

Sjöman, legionär, legosoldat - Svensk soldat i fem krig, från Jugoslavien till Irak, av Roland Strandberg

Roland Strandberg har levt ett i det närmaste ofattbart fartfyllt liv. Han har hotats med kpist i det forna Östtyskland. Som ung sjöman klättrade han i skeppsmaster i full storm. Han har blivit jagad av hajar och rymt från franska främlingslegionen. Senare i livet har Strandberg vaktat krigsförbrytare i Haag, skyddat Storbritanniens dåvarande premiärminister Gordon Brown i Afghanistan och varit verksam som FN-soldat i Libanon och Bosnien.

Under Natobefäl arbetade han i Kosovo och Afghanistan och senare som livvakt i Irak. Han har varit med om såväl eldstrider, granatbeskjutningar och bombanfall.

Strandberg har bevittnat flyktingkatastrofer, avstyrt upplopp och räddat liv.

Boken ger en unik inblick i krigets verklighet. Ögonvittnesskildringar av det här slaget är ovanliga, särskilt sådana skrivna av svenskar till en svensk publik. Boken är rikligt illustrerad med privata fotografier från händelsernas centrum.

Ta chansen att följa med på en resa som börjar i de småländska skogarna och slutar i en irakisk öken!

ROLAND STRANDBERG är född 1964 och uppvuxen i Småland. Efter värnplikten gick han till sjöss vid 20 års ålder och har sedan dess tillbringat större delen av sitt vuxna liv i krigsområden. Han är idag verksam som livvakt.

"En underhållande berättelse med spännande inslag. En inblick i livet i oroshärdar i nutid, som de flesta inte har någon insyn i. Läsaren kommer nära de konkreta situationerna. Läsvärd och spännande!”

Den inbundna boken (kartonnage) med förlagets dekorerade skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är förlagsny och var fortfarande inplastad så som den kom från förlaget innan jag fotograferade den. Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvita kartor. Vid pärmarnas insidor finns utvikbara kartor i färg.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 236/160 mm
Ryggbredd ca 23 mm
Vikt ca 765 gram
Sidantal 271
Författare Roland Strandberg
Förlag SMB, Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek
Utgivningsår 2016
Språk svenska
ISBN 91-88053-18-3

Porto: Skickas i ett registrerat paket med Schenker som kostar 59 kr. Tänk på att det normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för ett paket med Schenker inom landet. Boken kommer att bli väl emballerad. Sampackar gärna om du vinner flera auktioner.

Betalning:
VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DYGN EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 634 206 190

Visningar 50

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 18:00

Sjöman, legionär, legosoldat - Svensk soldat i 5 krig från Jugoslavien till Irak

Utropspris

|0 Bud

130 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 819 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också