Beskrivning

Utlandsstyrkan i fredens tjänst – Försvarsmaktens internationella insatser.

Förord av dåvarande överbefälhavaren Håkan Syrén samt av FN:s dåvarande generalsekreterare, Kofi Annan

Utlandsstyrkan i fredens tjänst är en presentation av de internationella, fredsfrämjande insatser där Försvarsmakten ansvarat för det svenska deltagandet. Boken utgör, tillsammans med den medföljande filmen (på en DVD), ett historiskt dokument eftersom de är resultatet av den första sammanfattande dokumentationen som gjorts i ämnet.

Genom ett antal intervjuer ger boken och filmen en inblick i såväl avslutade som pågående operationer. Här berättar FN-veteraner om sina upplevelser under 50-talets Suezkris, om stridskänning i 60-talets Kongo, om dramatik i Mellanöstern på 70- och 80-talet, om följderna av etnisk rensning i 90-talets Balkankrig och mycket mer. Även mer aktuella fredsfrämjande operationer får sin beskrivning.

Avslutningsvis, i den faktaspäckade uppslagsdelen, presenteras samtliga fredsfrämjande insatser där det svenska deltagandet organiserats av Försvarsmakten.

Den inbundna boken (i ett klotband med eleganta, blåa linneklädda pärmar) med skyddsomslag är helt ny och i nyskick. Boken är rikligt illustrerad med fotografier i färg och svartvitt och har ett omfattande kartmaterial. En DVD sitter i en ficka på främre pärmens insida.

Här kommer detaljerna:

Höjd/bredd ca 280/240 mm
Ryggbredd ca 25 mm
Vikt ca 1350 gram
Sidantal 240
Redaktör Carl Sjöstrand
Förlag Försvarsmakten i samarbete med Bokförlaget Arena
Utgivningsår 2006
Språk svenska
ISBN 91-7843-225-1

Porto: Billigaste porto som jag kan hitta blir i ett registrerat paket med Schenker som kostar 73 kr där den fina boken blir väl emballerad.Tänk på att ett paket med Schenker normalt tar ca 1-3 arbetsdagar för leverans inom landet!

Betalning: VÄNLIGEN BETALA INOM 2 DAGAR EFTER AVSLUTAD AUKTION!

Objektnr 634 209 278

Visningar 39

Publicerad

AnmälSälj liknande

Sön 2 jun 18:20

Utlandsstyrkan i fredens tjänst – FM internationella insatser

Utropspris

|0 Bud

145 kr

Auktionen avslutades utan bud

sthlmbiker

Stockholm, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

3 819 omdömen

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också