Beskrivning

Alla mina auktioner är äkta, historiska samlarobjekt med full garanti och returrätt beträffande originaliteten. De flesta föremålen kommer från tyska dödsbon och har inte varit i samlarhänder tidigare.

En fin sammanhängande fotogrupp över Josef Schmidt, Feldwebel i 1. Heeres Gebirgsjäger Batallion 201. Två studioporträtt i vykortsformat, ett bröllopsporträtt och en familjebild med fru och son, båda i vykortsstorlek samt en något mindre bild på Josef som ung tonåring i kejserlig uniform. På den sistnämnda bilden finns baksidestext, samtliga fotografier bär spår av att ha suttit klistrade i ett album. Urkunden är för Krigsförtjänstkorset av andra klass och daterat 30 januari 1945. Jag blir dock inte riktigt klok på den, den är matt trycksom och de maskinskrivna bokstäverna borde ha lite relief tycker jag, möjligen en arkivfaximil. Allt kommer från Tyskland via en dödsbouppköpare och urkunden är i så fall högst trolig efterskapad av familjen själv. Med reservation för detta, en mycket fin grupp i perfekt skick.

OBS!

1. Om du vinner flera auktioner så begär samfrakt. Jag återkommer snarast med billigast möjliga porto och du kan efter det betala allt på en gång med endast en Traderabetalning.

2. Betalning inom 4 bankdagar.

3. Inga kontanter i brev eller Swish!

4. Maila om du vill vänta in flera auktioner i god tid. Annars packas föremålen direkt efter auktionen.

5. Jag vill NOGA poängtera att dessa föremål ENBART säljs av samlare till samlare och önskar inga budgivare med fel sympatier i förhållande till tidsperioden de kommer ifrån.

Objektnr 633750288

Visningar 24

Publicerad

AnmälSälj liknande

Mån 20 maj 21:06

Tyskland WW2 - Fin sammanhängande foto- & urkundgrupp, Bergsjägare Josef Schmidt

Utropspris

|0 Bud

1 kr

Auktionen avslutades utan bud

El Monaguillo

Stockholm, Sverige

5.0

El Monaguillo

Verifierad

Toppsäljare

1 840 omdömen

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också