Beskrivning

* Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en originalask.

En nybörjare kommer in till stan...

Äventyrsspel, som att vara med i en film!
Med hjälp av 7th Art's visual language, erbjuder Carte Blanche en upplevelse som liknar bio, och mer specifikt dess mindre lämpliga genre - den klassiska Hollywood Film Noir. Carte Blanche är också verkligen det första TV-spelet att erbjuda ett cinemascope-format.

Karaktärsutveckling
Beroende på spelarens handlingar, kommer Edgar vinna specifika färdigheter och saker som kommer att följa honom från den ena episoden till den andra. Allt eftersom episoderna går kommer varje spelares framsteg utvecklas på olika sätt, i enlighet med spelarens stil, vilket gör varje spelsession unik.

En skruvad värld
Att rädda världen från klorna på eländiga individer betyder inte att du inte kan ha kul. I själva verket betyder det inte att du inte kan ha jättekul! Även om verkliga livet ibland är galet och absurt, tar Carte Blanches universum dessa områden till nya höjder - mer än Eiffeltornet, Himalaya och Shaquille O'Neil tillsammans!

Eftersom verkligheten är ofta konstigare än fiktion, är det i Carte Blanche upp till spelaren att omtolka den glada tjugotalet på sitt eget sätt, från att stampa på gamla cigarettfimpar och till att förlora sin barndoms oskuld i processen.

SAXAT från recension på nätet där spelet fick högt betyg:

Edgar satt i kupén ensam, i djupa tankar medan tåget drog närmare Montreal. Varför hade hans föräldrar varit så motvilliga till att han skulle flytta till den stora staden? Varför kunde han inte stanna kvar i sin bekanta och bekväma hemstad? Han hade precis tagit examen från college. Han var naiv och oerfaren . Vilken typ av arbete kunde han hoppas på att hitta? Kommer han att klara sig i Montreal?

Vid ankomsten till staden, gick Edgar till sin farbrors lägenhet. Den hade ett enkelrum. Edgar skulle bli tvungen att dela ett gemensamt badrum med de andra hyresgästerna. Den läskiga värdinnan verkade ha gjort en vana av att spionera på de boende. Men det var ändå en plats att bo och det fick duga för tillfället. Edgar satt på sin säng och bläddrade igenom sidorna i dagens tidning. En udda anställningsannons fångade hans uppmärksamhet. Annonsörerna letade efter
någon som hade en talang för undersökningar. Kunskap om vapen ansågs vara ett plus. Efter att ha varit en elev och pluggat historia, ansåg Edgar sig vara mer än kvalificerad för jobbet. Det faktum att han inte hade någon aning om vad han egentligen skulle göra var bara en liten detalj .

Efter ett snabbt telefonsamtal fick Edgar en intervju. När han väl förstod att det handlade om att jobba som privatdetektiv, var Edgar redan anställd. Tydligen tyckte inte hans nya arbetsgivare Gaspard Lemaitre att brist på erfarenhet och utbildning var av betydelse. Efter den kortaste introduktion till en värld av privata utredningar, fick Edgar sina första uppdrag.

Att vara en privatdetektiv var inte hans drömjobb eftersom han studerade humaniora i college . Hans lilla skrivbord och minimala inkomster var inte precis glamoröst.

Ändå var detta en början...

Carte Blanche: För en handfull tänder är ett off-the-wall-äventyrsspel som levererar en rad oanständigheter medan det försöker skapa en film noiratmosfär. Om du letar efter en något ovanlig äventyrsspelupplevelse, levererar verkligen Carte Blanche.

Eftersom Edgar inte har någon erfarenhet av detektivarbete, kommer han initialt tilldelas ett par, till synes, enkla fall att utreda. Men detta är ett videospel och eftersom spelare blir uttråkade när de utför vardagliga uppgifter, kommer händelserna snabbt eskalera. Edgar kommer att finna sig själv ansvarig för mycket mer än vad han ursprungligen trodde.

En av de viktigaste faktorer som skiljer Carte Blanche från många andra äventyrsspel är den allmänna stämningen. Även om det har ett humoristiskt tema, är spelet inte ditt genomsnittliga komediäventyr. Många av de situationer är medvetet överdrivna. Dialogen känns ofta säregen och det är något udda med varje karaktär du möter. Släng in den svart/vita grafiken och sätt all mot bakgrund av en korrupt stad på 1920-talet och du har ett väldigt ovanlig, konstigt spel.

Utöver sin ovanliga ton och atmosfär, försöker Carte Blanche särskilja sig genom att införliva ett skill-system i spelet. När du går igenom äventyret kommer Edgar att få och utveckla färdigheter utifrån samtal och händelser. Till exempel kommer en av hans arbetsgivares vänner introducera Edgar till konsten av att bluffa. Han kommer också att ha en chans att lära sig grunderna i buktaleri. När Edgar förvärvar en färdighet, kommer han att ha olika möjligheter att praktisera det på olika figurer eller föremål i spelet. Varje gång du lyckas använda en färdighet, kommer Edgars kunskap att förbättras. Edgar blir ganska skicklig på att använda några av sina nyvunna talanger.

Edgars undersökning tar honom till olika platser i Montreal. Varje gång du lämnar en plats, kommer en karta överstaden att visas. Alla de tillgängliga platser som Edgar kan besöka visas på den här kartan. Ett enkelt klick tar Edgar till sin destination. Enskilda platser är ofta små, ibland består de av ett enda rum. Även om det kan kännas som att du inte grundligt undersöker var och en av de tillgängliga platserna, gör denna struktur att det är lätt att gå tillbaka till varje plats och leta efter saker av intresse som du kan ha missat på ditt första besök.

Systemkrav:
Windows 98S/2000/XP (Funkar även till många nya datorer.)
900 MHz
512 MB RAM
Hårddisk 400 MB

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, eller Swish.
Frakt tillkommer eller hämtas i Lund.

Objektsnr 628356904

Visningar 32

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 21:53

CARTE BLANCHE - annorlunda äventyrsspel PC / NYTT <----

Pris

50 kr
Annonsen är avslutad

Mer från säljaren

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?