Beskrivning

EXCALIBURS URSPRUNG - Riddarna av det runda bordet - NYTT PC

Gå in i den medeltida legendan om Kung Arthur och Riddarna av det Runda Bordet.
  • Spelet är ett oanvänt originalspel som ligger i en inplastad stor spellåda av papp.
  • Lådan innehåler 3 st CD-ROMER.
  • Spelet är helt på svenska med röster av kända skådespelare! T ex Alexander Skarsgård, Alexandra Rapaport och Annelie Berg.
  • Manual medföljer.
Recension från nätet:
Det här spelet är riktigt underhållande och spännande.
Det är ändå lite småkul att galoppera fram som hjälte i tidig medeltid och banka på elakingar, lösa mysterier och hjälpa folk som en god riddare bör göra.

I spelets inledning får man följa en page som vill höra en saga. Han ska själv välja vilken saga ha vill höra, den om Bradwen som Keltisk riddare i det mystiskt magiskas tjänst eller den om Bradwen som riddare för den ende sanne Guden och korsets tappre beskyddare. Du styr pagen mot en av de två böckerna och väljer vilken saga du vill spela. Du spelar den tappre Bradwen, och du ska lotsa honom mot ära i rikets försvar och som de svagas beskyddare. Ja ja, det låter högtravande, men så var det på den tiden.

Är man intresserad finns det en bok man kan klicka på som innehåller en massa rolig information om riddare, medeltid, levnadssätt och religion. Man kan läsa sig till hur de levde och arbetade på medeltiden och vilka ideal en riddare hade att underkasta sig. Här kan man, om man använder en bråkdel av sin hjärnkapaciet, få en hel del bra tips om hur man bör lotsa Bradwen genom livet för att klara spelet. För en riddare är det till exempel mer hedersamt att kämpa väl och dö än fly fältet i vanära. Dessutom skulle en riddare vara väl förfaren i konstarter andra än stridandets och han skulle till råga på allt vara en god kavaljer. I boken kan man också läsa om Brittanniens och kelternas historia, om romare och saxare och de bittra strider som färgade den tidiga medeltiden.

Man lotsar Bradwen genom att styra med piltangetnerna, något som man lär sig ganska fort även om kameravinklarna ibland blir lite underliga.

Bradwen ser ganska mycket ut som William Wallace i Braveheart. Samma målning, fast ingen kilt. Men han har rutiga byxor och han är långhårig som en yeti. Hade det inte varit för att grafiken varit snygg hade jag nog inte sett likheterna, men de finns där. Det är inte heller något större fel på ljudet i spelet, även om jag definitivt saknar kontroller för att kunna sänka ljudet eller ännu hellre, kunna stänga av musiken och behålla tal och ljudeffekter.

Jag är ingen mästare på folklore, men jag tycker det är spännande med sagor om älvor och troll och gamla druider som kilar runt i skogen och gör konstiga saker och det är nog därför jag tycker att det här spelet är charmigt.

Systemkrav:
P2-300, 64 meg minne, Win95/98 (Funkar även till många nya datorer.), 3D-kort, 120 MB hårddisk

Förskottsbetalning till bankkonto, via Tradera, Swish eller Payson inom en vecka efter avslutat köp.
Frakt tillkommer eller hämtas i LUND.

Objektsnr 628361646

Visningar 18

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 23:02

PC spel - EXCALIBURS URSPRUNG - Riddarna av det runda bordet

Pris

99 kr

Slutar om

www.familjen.biz

LUND, Sverige

5.0

Företag

Toppsäljare

5 531 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

7 dagar

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?