Beskrivning

De svenska antikviteternas historia. Bok i storformat på svenska

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 333 sidor.
I gott skick. Hel och ren.
Slitage på ryggen, Har varit så på alla vi sett, vet ej om det kanske är tänkt att det skall se ut så.

Äntligen en stor bok om antika ting – ett rikt illustrerat praktverk som tar oss med på en vindlande kunskaps- och nöjesresa genom den svenska stilhistorien!De svenska antikviteternas historia handlar om allt från framväxten av olika typer av sittmöbler – stolar, fåtöljer och soffor – till skilda förvaringsmöbler som skåp, byråar, skrivbord och chiffonjéer samt andra tidstypiska föremål av silver, keramik, tenn, glas med mera – från tidigt 1500-tal till omkring 1925.

Boken är indelad i århundraden och epoker, och varje uppslag kan läsas för sig. Tillsammans ger de en klar bild av den svenska stilutvecklingen och vad som är kännetecknande för de olika stilepokerna i Sverige. Den vetgirige får även svar på frågor om material och tekniker: Vad är pastellage? Hur gjordes de buktande rokokobyråarna? Många har upptäckt hur roligt det är med antikviteter. Med mera kunskap blir det ännu roligare – ju mer man vet, desto mer upptäcker man. Boken är också en kulturhistoria som skildrar hur tingen en gång har använts och varför de ser ut som de gör. I vissa fall berättas även om människorna som har använt eller tillverkat föremålen.

Rikt illustrerad text om:* Möbler och föremål* Material och tekniker* Människorna bakom antikviteterna – såväl användare som tillverkare* Stämplar, märkningar med mera* Hur man skiljer original från kopior"Gamla ting får oss att minnas. De påminner oss om den svunna tid då de skapades. Den som haft lyckan att få ärva en familjeklenod har kanske egna minnen av personen som en gång ägt den. Och den som själv kommit över en antik möbel eller något annat gammalt föremål minns säkert hur förvärvet gått till. Men man måste inte äga något själv för att njuta av äldre tiders formglädje och skickliga hantverk. Intresset för antikviteter kan man odla ändå.

Antikviteter handlar om så mycket mer än enbart konsthistoriska stilar, social status och ekonomiskt värde. De berättar också om landets politiska historia och dess kulturella och industriella utveckling. Sverige har länge varit förskonat från krig, varför en stor del av vårt kulturarv är bevarat. Utländska konsthistoriker på besök i vårt land brukar förvånas över att här fortfarande finns så mycket kvar i original – flera hundra år gamla möbler, textilier och silverföremål – allt ömt vårdat från generation till generation."Märta Holkers

Utgivningsår 2007
Omfång 333 sidor
Bandtyp Inbunden
Språk Svenska

Du får direkt all info du behöver från Traderas system.
Enkelt, snabbt och smidigt!
Säker betalning med köpskydd via Traderas betallösning.
3-5 vardagar efter din betalning har du den hos dig.

@=@ Kolla @=@ Spana @=@ Speja!
Vi har cirka 700 objekt till salu. Samfraktar om möjligt!
Köper du flera objekt så kommer vi att reglera frakten och återbetala överskjutande kostnad.

Objektnr 611467596

Visningar 224

Publicerad

AnmälSälj liknande

Butik

De svenska antikviteternas historia. Bok i storformat på svenska

Pris

299 kr

Förmedlingshuset

Ödåkra, Sverige

5.0

Förmedlingshuset

Företag

Toppsäljare

2 191 omdömen

Läs omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

1 dag

Mer från samma butik

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?