Beskrivning

Samsung NP370R5E-S0ASE

SAMMANFATTNING (se mer detaljer nedanför)
Bärbar dator i fint skick. Något äldre modell från 2013, men extremt välvårdat, den har uppgraderats med SSD och snabbare wifi, och båda batterierna har bytts mot nya, så den är snabb och pigg och funkar helt perfekt åt normalt bruk (surf, streaming etc). De största ålderstecknen är skärmen som har ganska låg upplösning, så allt blir väldigt "stort", och Windows 11 stöder inte denna dator (det går antagligen komma runt det och installera ändå, men man kan få problem med uppdateringar osv i framtiden). Har tidigare haft problem med drivrutinerna för den inbygda Radeon-GPUn, det har blivit blåskärm vid sällsynta tillfällen. Då felet händer så sällan är det svårt att bekräfta att det är löst, men det har iaf inte hänt sedan jag installerade om Windows inför försäljningen.
Avancerade användare kan installera en modifierad BIOS som låser upp massor av avancerade inställningar! Se nedan för mer detaljer om prestanda och skick.

SPECIFIKATION
OBS: Färgen på bilderna är lite missvisande. Datorn har precis samma grå färg i verkligheten som på den sista reklambilden.

- Intel Core i5-3210M (3:e generationen) med Intel HD Graphics 4000
- 2x4 GB DDR3 (lätt att uppgradera, har kört 2x8GB utan problem)
- AMD Radeon HD 8600/8700M, 1GB egen RAM
- Lite-On 128GB SSD, SATA (körs i SATA 3Gb/s-läge pga begränsning i officiell BIOS), lätt att uppgradera. Om du hellre vill ha den långsamma original-disken, en mekanisk Samsung 1TB 5400rpm, går det att ordna!
- Intel Dual Band Wireless-AC 7260, upp till 1167 Mb/s och Bluetooth 4.0 (uppgraderat, ursprungligen bara upp till 300Mb/s)
- Gigabit Ethernet
- Webbkamera och microfon
- Skärm 1366x768, cirka 14-15"
- HDMI- och VGA-utgång
- 1x USB 3 och 2x USB 2
- Minneskortläsare
- Fullstort nordiskt tangentbord med num-pad
- Batteri bytt för cirka 1 år sen, batteritid för YouTube-tittande strax över 2 timmar, troligen lika som när datorn var ny
- "Silent mode", med ett knapptryck kan datorn göras tystare (och lite långsammare)
- Väger cirka 1.89 kg - känns väldigt lätt för sin storlek

- Windows 10 Home, lagligt aktiverat med Windows 8-nyckeln i BIOS
- Windows 11 stöder inte Intel Core-processorer innan 8:e generationen. Många på Tradera säljer datorer med Windows 11 på hårdvara som inte stöds - jag vill inte göra det då det kan ge problem med uppdatering och liknande. Prestandamässigt tror jag inte datorn har något problem att köra Windows 11, så om du vill prova något inofficiellt sätt att installera det så går det antagligen lika bra som på vilken annan dator som helst. Tänk på att Windows 10 slutar stödas av Microsoft hösten 2025.

- Väldigt avancerade användare kan googla "Samsung NP370R5E Unlocked BIOS", det finns en inofficiell BIOS som låser upp massor av inställningar, inklusive SATA 6Gb/s. OBS att detta är enbart rekommenderat för avancerade användare då misstag lätt kan förstöra datorn, och observera att denna BIOS skriver över den helt unika Windows-produktnyckeln som finns i original-BIOS, så rekommenderar verkligen att ta backup av original-BIOS för att inte förlora den.

SKICK
Överlag mycket bra skick, se bilder:
- Både det stora batteriet och det lilla CMOS-batteriet är bytta mot helt nya för cirka ett år sedan. Det stora batteriet (fabrikat GreenCell) kostade cirka 420:- + frakt.
- Skärmen har en liten ljus "fläck" i nedre högra hörnet, och två mindre "sprickor" i övre kanten - se bilder, skadorna inringade i röda circlar
- Två av de små gummiplupparna runt skärmen har försvunnit. Den i hörnet är ersatt av en liten hemmagjord plupp så att inte tangentbordet ska börja skava mot skärmen.
- Touchpaden sitter lite löst på vänster sida. Påverkar INTE funktionen - den sitter jättehårt på höger sida. Det är helt enkelt lite klister som släppt, så skulle det bli värre är det bara att klämma in lite dubbelhäftande tejp eller lämpligt klister.
- Klistermärken på undersidan har börjat lossna, tillfälligt skyddade med lite tejp.
- Enstaka prickar och repor.
- Mycket lätt polering på tangentbord och handledsstöd.
- Senaste versionen officiell original-BIOS är installerad.
- Nyinstallerat svenskt Windows 10.
- För cirka ett år sedan använde jag datorn flitigt under några månader. Det enda problemet jag stötte på var med grafikkortsdrivrutinen som orsakade frysningar och blåskärmar. Detta hände dock enbart direkt vid installation av GPU-drivrutiner, eller vid uppstart/avstängning/standby - aldrig medan jag faktiskt aktivt använde datorn. Jag har inte sett något av problemen sen jag uppdaterade BIOS och installerade om Windows inför försäljningen, så förhoppningsvis är problemen lösta nu! Kan inte garantera det dock då felen hände så sällan. OM felen ändå skulle hända igen bör du kunna enkelt slippa dem genom att stänga av det inbygda grafikkortet i enhetshanteraren.
- Fungerande laddare (60W) medföljer, plus en extra laddare som också fungerar, men som har en skada på kabeln så den kan gå av precis när som helst, rekommenderar att inte använda den. Båda laddarna är troligen original, inga livsfarliga budget-laddare :)

Skickas på valfritt sätt eller kan hämtas i Norra Gårda i Göteborg. Hör gärna av dig om du undrar något!

Objektnr 633243888

Visningar 192

Publicerad

AnmälSälj för insamlingen

Ons 29 maj 21:02

Samsung 370R / NP370R5E-S0ASE - Core i5, 8GB, 128GB SSD, nytt batteri, AC-wifi

Slutpris

|

480 kr

Auktionen är avslutad

50sFanatic vann auktionen

För en god sak

Överskottet av försäljningen går till insamlingen
Sverige för UNHCR

kungmidas

Göteborg, Sverige

5.0

Verifierad

Toppsäljare

535 omdömen

Mer från säljaren

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?