Beskrivning

Tillagt i objektsbeskrivningen 26 maj 13:13

BUDA INTE, DEN HAR BLIVIT SÅLD!!!!!

Crescent Golden Champ 1255 årsmodell 1977 (troligen) säljes. Ett ladufynd som jag under ett par år renoverat med ambitionen att allt som går skulle återställas till ursprungligt originalskick. Det som inte gick att restaurera har jag ersatt med NOS-delar och i något fall när sådana inte fanns att tillgå har jag använt nytillverkade standarddelar.

Den treväxlade motorn är totalrenoverad av en av Sveriges mest erfarna Sachs-mekaniker. Förgasaren är original men i övrigt är allt inuti motorn bytt. Cylindern är uppborrad en dimension från 38 mm till 38,5 mm. Har kört med den några timmar, den är alltså nätt och jämnt inkörd.

De kromdelar som inte gick att putsa upp är omkromat. Ramen blästrad och proffslackerad liksom aluminiumhjulen. Bägge däcken är nya. Alla plastdetaljer finns med i bra skick. All el är nydragen. Har också fått tag på en helt ny sats blinkers i originalkartong från ett gammalt lager och monterat dessa. Blinkers var ett tillbehör på denna modell. Hastighetsmätaren är original och fungerar. Två nycklar finns till styrlåset. Bromsskivan fram är ny och originalbromsoket är renoverat. Dock är det hydrauliska skivbromshandtaget inte original, fick inte ordning på det. Det gamla finns kvar. Sadel, drev, kedja, fotbrygga, ljuddämpare, krök, baklyse är nya.

Anmärkningar:

* Motorn är som sagt helt nyrenoverad. Efter lite körning bör man justera växlarna så att de klickar i lite lättare.

* Framhjulet var i riktigt dåligt skick men jag har ändå renoverat det och satt på nytt däck. Hjulet är inte helt runt vilket ger en liten gungande rörelse när man närmar sig toppfarten.

* Förgasaren är orörd. Det verkar som om trottelnålen inte tätar när motorn är avstängd. Man får se till att stänga bränslekranen när man inte använder mopeden, annars flödar bensinen ut.

I övrigt fungerar mopeden alldeles utmärkt! Medföljer gör också en del reservdelar och sådant som inte gick att restaurera.

Objektnr 634 146 372

Visningar 2 150

Publicerad

AnmälSälj liknande

Tis 28 maj 21:56

Crescent Golden Champ 1255 1977

Ledande bud

|

27 000 kr

Auktionen är avslutad

Reservationspris ej uppnått

Någon annan har föreslagit 27 562 kr.

Mer från samma kategori

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?

Andra gillar också