Beskrivning

Inte bara kontokort: Lokal journalistik och kommunal tystnad
Gunnar Nygren


Ordfront förlag 1999. Mjuk pärm 259 sidor. Mycket gott skick.
ISBN 9171246093

MOTALA. GÄVLE, ÖREBRO, LINKÖPING, STOCKHOLM. Listan kan göras lång över orter där politiker och tjänstemän avslöjats med bland annat missbruk av kommunens kontokort. Skandalerna har satt den lokala journalistiken i fokus. Ändå är kontokortsskandalerna bara en liten del av den omfattande bevakning av kommuner och landsting som är en hörnpelare i de lokala medierna. Till allra största delen handlar det om frågor som berör med- borgarna nära skola, vård och byggande.

Villkoren för kommunbevakningen har dock förändrats under 90-talet. En tystnad har brett ut sig bland de kommunanställda, och kommunerna har blivit mer svåröverskådliga. Även medierna förändras de kommersiella kraven hårdnar och därmed även journalistiken.

Inte bara kontokort är den första breda beskrivningen av mediernas kommunbevakning. Här berättar författaren om journalisternas arbetsmetoder, om relationerna mellan reportrar och deras källor.

Boken vänder sig till journalister och blivande journalister vid högskolor och folkhögskolor, liksom till dem som är intresserade av villkoren för den lokala demokratin i Sverige, såväl lokala politiker och kommunanställda som vanliga aktiva medborgare.

Gunnar Nygren är verksam som lärare på Institutionen för journalistik. medier och kommunikation (JMK) vid Stockholms universitet. Han har tidigare arbetat med kommunbevakning på bl.a. Eskilstuna-Kuriren och DN Runt Stan.

Objektsnr 628333186

Visningar 59

Publicerad

AnmälSälj liknande

Lör 27 apr 18:22

Inte bara kontokort: Lokal journalistik och kommunal tystnad, Gunnar Nygren

Pris

60 kr
Annonsen är avslutad

leufvenius

MALMÖ, Sverige

5.0

leufvenius

Verifierad

Toppsäljare

1 219 omdömen

Köp mer och spara på frakten

Samfrakt

3 dagar

Andra har även tittat på

Jämför slutpriser

Vad är den värd?